Gemeente Westerveld

24-1-2006
StemWijzer van Westerveld

banner stemwijzer Als inwoner van de gemeente Westerveld kunt u gebruik maken van de digitale StemWijzer. Dit programma biedt persoonlijk advies/hulp bij het uitbrengen van hun stem voor de gemeenteraads-verkiezingen van 7 maart. U vindt de stemwijzer op www.stemwijzer.nl/westerveld.

Voor de komende verkiezingen hebben 70 gemeenten, waaronder ook gemeente Westerveld, het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) de opdracht gegeven een StemWijzer op maat samen te stellen. Het IPP is een onafhankelijke, niet-partijgebonden organisatie met als doel de politieke en maatschappelijke betrokkenheid te vergroten.

Stellingen
De StemWijzer bestaat uit 25-30 stellingen, afhankelijk van de gemeente, die gerangschikt zijn naar themaâs als veiligheid, wonen en milieu. De keuze van de antwoorden bestaat uit: eens, neutraal, oneens of overslaan. Ook kan er aangegeven worden in hoeverre een thema belangrijk wordt geacht. Op basis van de antwoorden wordt er dan een persoonlijk stemadvies verstrekt. Per stelling is ook te zien welke partij het best bij het gekozen antwoord past.

Alle politieke partijen zijn actief betrokken geweest bij het maken van de StemWijzer.