Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 24 januari

* VIER INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Vier mannen, in leeftijd variërend tussen de 18 en 21 jaar oud, afkomstig uit Maassluis en Leiden zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de rijksweg A20. Rond kwart voor drie kreeg de politie een melding dat er door een paar mannen werd ingebroken in een apotheek aan de Vrijhof. Politiepersoneel zag na de melding een auto met hoge snelheid Krimpen uitrijden. Na een korte achtervolging werd de auto, met inzittenden die aan het opgegeven signalement voldeden, tot stoppen gedwongen op de A20. Na onderzoek in de auto werden diverse rolletjes geld aangetroffen.
Het viertal werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De auto werd in beslag genomen. Door de Forensische Opsporing (Technische Recherche) werd een nader sporenonderzoek ingesteld.


* TWEE VERDACHTEN MET SOFTDRUGS AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Tijdens een routinecontrole van een personenauto, in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks één uur op de Willem de Zwijgerlaan, ontdekten politiemensen van district Waterweg-Noord twee grote plakken hashish in de auto. De bestuurder van de auto, een 29-jarige Schiedammer was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook moest hij nog een openstaande boete betalen van 516 euro. De auto waarin hij reed bleek niet verzekerd te zijn. De bestuurder en zijn 28-jarige bijrijder, zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. De auto en de verdovende middelen zijn in beslag genomen.