OVDB leerbedrijf in race voor Beste Leerbedrijf van het Jaar

Ovdb

Utrecht, 24 januari 2006

Stichting Kinderopvang Hilversum (SKH) is genomineerd voor de verkiezing Beste leerbedrijf van het Jaar. Het OVDB leerbedrijf won een aantal maanden geleden al de verkiezing Beste OVDB leerbedrijf. Het overkoepelende orgaan voor alle kenniscentra, Colo, wijst uit de winnaars van de verkiezingen van alle Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, het Beste leerbedrijf van het Jaar aan. De uitreiking vindt plaats op 1 juni 2006.

SKH dingt mee naar de titel vanwege de vernieuwingen die zij in haar opleidingsbeleid uitvoert. De organisatie toont betrokkenheid en moed door de deuren open te zetten voor leerlingen, juist nu ook de branche kinderopvang aan economische verandering onderhevig is. Het opleidingsbeleid is sterk geprofessionaliseerd, breed ingebed en niet meer weg te denken uit de organisatie. SKH zoekt leerlingen buiten de gebruikelijke wegen en onderstreept hiermee het belang van de leerling en het maatschappelijke belang. SKH is in de afgelopen twee jaar opleiden als een vak gaan beschouwen en heeft daar ook naar gehandeld. SKH heeft bewezen een innovatieve organisatie te zijn die dicht bij de mensen in de maatschappij staat.

Uitreiking
Op 1 juni 2006 organiseert Colo de verkiezing van het Beste leerbedrijf van het Jaar, uitgereikt door het Ministerie van OCW. In totaal hebben twaalf kenniscentra voordrachten voor de verkiezing ingediend. Naast Stichting Kinderopvang Hilversum (SKH) zijn ook Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen en De Burgh Acht B.V. uit Eindhoven voorgedragen voor Beste leerbedrijf van het Jaar.

Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Zij is actief voor ruim 27.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
- en deelnemer aan - regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.

NOOT VOOR DE REDACTIE,