Politie Gelderland-Midden

Rijbewijs ingevorderd na frontale aanrijding

Publicatiedatum: 24-1-2006 13:47:11

Valburg - De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Valburg. De man raakte rond half vijf betrokken bij een frontale aanrijding met een tegenligger, een 31-jarige plaatsgenoot. De aanrijding gebeurde op de Zeegstraat in Valburg, ter hoogte van het viaduct over de A50. Uit voorlopig onderzoek rees het vermoeden dat de 21-jarige automobilist op de verkeerde weghelft en met te hoge snelheid zou hebben gereden. Voor de politie reden het rijbewijs van de 21-jarige Valburger, een zogenoemd beginnend bestuurder, in te vorderen. Justitie beslist over de teruggave van het document. Bij het ongeval raakten beide auto's zwaar beschadigd. De beide bestuurders liepen weliswaar verwondingen op maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 24-1-2006 13:46:29

Elst - Een 37-jarige man uit Valburg is maandagmiddag in Elst door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 40-jarige ex-vrouw en haar 41-jarige zus. De man zou naar de woning van zijn ex-vrouw zijn gegaan. Daar zou vervolgens ruzie zijn ontstaan bij de verdeling van spullen. De ruzie liep volgens de 40-jarige uit op een handgemeen, waarop de vrouw haar zus waarschuwde. Intussen was ook de politie gewaarschuwd. Toen de agenten even later aankwamen waren zij er getuige van dat de Valburger de 41-jarige vrouw sloeg. De man werd daarop direct aangehouden en is in verzekering gesteld. Door de beide vrouwen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Publicatiedatum: 24-1-2006 13:45:10

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft maandag in een woning nabij het centrum een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden ruim 400 planten en nog eens ruim 300 stekken aangetroffen. Ook werd nog een deel geoogste hennep aangetroffen. In het pand was een 40-jarige man uit Eindhoven die door de agenten werd aangehouden. Voorzover bekend werd het pand niet bewoond. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgenomen, reden waarom de stroommeter uit het pand werd gehaald. De hennep en de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na anonieme tips. De opbrengst van de kwekerij zou naar schatting ongeveer 45.000 euro bedragen, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---