Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 januari 2006

Nuon start stroomverkoop aan Berlijnse huishoudens

Energieonderneming Nuon gaat stroom verkopen aan particuliere klanten in Berlijn. Met de slogan 'lekker Strom' start Nuon vandaag een wervingscampagne gericht op de twee miljoen Berlijnse huishoudens. Na Heinsberg is Berlijn de tweede plaats in Duitsland waar Nuon stroom verkoopt aan particuliere klanten.

Met het betreden van de consumentenmarkt in Berlijn bouwt Nuon gestaag verder aan haar strategie in Duitsland. Sinds 2002 levert Nuon in Duitsland stroom en gas aan zakelijke klanten en via haar dochteronderneming Stadtlicht verzorgt Nuon inmiddels de openbare verlichting en de verkeerslichten in Berlijn. Verder is Nuon in Duitsland actief in de exploitatie van industrieparken en is de onderneming eigenaar van het elektriciteitsnetwerk in de stad Heinsberg (Nordrhein-Westfalen).

In de afgelopen jaren is Nuon op de moeilijk toegankelijke Duitse energiemarkt een serieuze alternatieve aanbieder geworden van stroom en gas voor Duitse zakelijke klanten. Volgens directeur Thomas Mecke van Nuon Deutschland GmbH is het gunstig nu ook de Duitse particuliere energiemarkt te betreden: "De Duitse energiewetgeving is aangepast aan Europese liberaliseringsrichtlijnen en we hebben vertrouwen in de onlangs benoemde toezichthouder. Als de richtlijnen volledig worden toegepast, leidt dat tot daadwerkelijke competitie, die in het voordeel is van de Duitse consument".

Nuon biedt in Berlijn 'NuonStrom' aan en garandeert dat deze elektriciteit voordeliger is dan het hoofdproduct van de huidige grootste aanbieder in Berlijn. NuonStrom kent een prijsgarantie van een jaar en is kernenergie-vrij: meer dan de helft wordt opgewekt door Nuons gasgestookte centrale in Heinsberg, de rest komt van duurzame bronnen. Berlijnse consumenten kunnen overstappen via internet (www.nuon-strom.de) of door te bellen met een speciaal telefoonnummer. Consumenten die zich vóór eind februari 2006 bij Nuon aanmelden, krijgen een korting van EUR 50.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.