Gemeente Rotterdam

Nr. 18
24 januari 2006

Gemeente begint voorlichtingscampagne verhuizing opvang Pauluskerk

Op dinsdag 24 januari 2006 begint de gemeente Rotterdam een voorlichtingscampagne over de verhuizing van de opvang uit de Pauluskerk. De campagne bestaat uit vier advertenties. Deze worden de komende weken geplaatst in het AD/RD en Maasstad Weekbladen. De advertenties geven stapsgewijs informatie over de verbouwing van de Pauluskerk en de verhuizing van de opvangfunctie naar andere locaties. De advertenties gaan ook in op het nieuwe dak- en thuislozenbeleid van de gemeente Rotterdam en de voorwaarden waaronder de nieuwe opvangvoorzieningen worden gerealiseerd.

Uit onderzoek is gebleken dat er vaak negatief op voorzieningen voor moeilijke doelgroepen wordt gereageerd. Dit komt onder andere door een gebrek aan informatie. De gemeente Rotterdam vindt het dan ook belangrijk om Rotterdammers goed te informeren over haar beleid. Kennis van de feiten, maar ook van de voorwaarden die de gemeente stelt aan de vestiging van dergelijke voorzieningen, geven burgers vertrouwen in het beleid.

De Pauluskerk vangt al sinds 1981 verslaafde dak- en thuislozen op. Het huidige kerkgebouw aan de Mauritsweg wordt halverwege 2006 gesloopt. Na de nieuwbouw van de kerk komt de dag- en nachtopvang van dak- en thuislozen op die plek niet meer terug. Op 17 januari jongstleden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten twee plekken aan te wijzen voor de opvang voor dak- en thuislozen uit de Pauluskerk. Er komt een tijdelijke dagopvangvoorziening op het veldje aan het Couwenburg in Rotterdam-centrum. De tijdelijke nachtopvangvoorziening komt aan de Smirnoffweg 3-11 aan de rand van het bedrijventerrein Waalhaven Zuid.

Noot voor de redactie/