Gemeente Epe


Start bouw op Vulcanusterrein te Vaassen

Maandag 9 januari 2006 is bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman gestart met de realisatie van het plan "Tussen de Enken" op het oude Vulcanusterrein te Vaassen. Het plan bestaat uit de nieuwbouw van 150 woningen en appartementen met de bijbehorende infrastructuur. Tijdens de werkzaamheden is er geen fietsverkeer mogelijk over het gedeelte van de Manegeweg dat door het plangebied loopt.

Er is gestart met het opruimen van vloeren en funderingen van de oude bebouwing. Tegelijkertijd vinden er saneringswerkzaamheden plaats. Aansluitend wordt de ondergrondse infrastructuur aangelegd voor de toekomstige nieuwe wegen. Deze werkzaamheden zullen tot juli 2006 in beslag nemen.

Het woningbouwprogramma bestaat uit zowel huur- als koopwoningen. De huurwoningen worden gerealiseerd door de woningstichting Triada. De verkoop van de woningen zal naar verwachting dit voorjaar starten. Verdere informatie over de verkoop wordt in de komende maanden naar buiten gebracht. Het ligt in de planning om de 150 wooneenheden over een tijdsbestek van drie jaar te realiseren. De totale oplevering van de gehele wijk staat gepland voor 2009.

De fietsers die gebruik maken van de route Oude Apeldoornseweg ? Manegeweg ? Poelweg zullen tijdens de werkzaamheden moeten omrijden via de Laan van Fasna of de Veenweg. Eventuele omleidingen worden met verkeersborden aangegeven.