Gemeente Epe


Gemeente Epe houdt spreekuur voor minima over nieuwe zorgverzekeringswet

Op dinsdag 31 januari houden de gemeente en Agis Zorgverzekeringen spreekuur over de nieuwe zorgverzekering. Inwoners die moeten rondkomen van een minimum inkomen kunnen op deze dag van 15.00 tot 17.00 uur vragen stellen over de nieuwe zorgverzekering bij de helpdesk in het Activerium in Apeldoorn.

De gemeente vindt het erg belangrijk dat ook de inwoners uit Epe met een minimuminkomen voor hun medische zorg goed verzekerd zijn, ook onder de nieuwe zorgverzekeringswet. Daarom heeft de gemeente Epe met Agis een collectief contract afgesloten. Dat betekent dat mensen met een minimuminkomen een lagere premie betalen als ze zich via de gemeente Epe verzekeren bij Agis.

Wie zich via de gemeente bij Agis verzekert, krijgt ¤ 16,70 per maand extra korting op de premie. Door de collectieve verzekering is de premie ¤ 6,70 lager en de gemeente Epe heeft besloten om, net als vorig jaar, ¤ 10,-- bij te dragen aan de verzekeringspremie voor minima.

Het verzekeringspakket van de gemeente bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende ziektekostenverzekering bij Agis. De kortingen gelden alleen als men beide verzekeringen afsluit. Per maand kost dit straks ¤ 99,10. Daar gaat de zorgtoeslag nog van af.

Voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Epe kan men contact opnemen met het Activerium in Apeldoorn, tel. (055) 580 20 00 of met Agis, tel. 0900 86 85 (0,05 cent per minuut).