Gemeente Epe


Huurcontract Ossenstal getekend door gemeente Epe en Zodiac Zoos B.V.

Vandaag hebben wethouder Wubben en de heer Dieperink van De Ossenstal Veluwe BV, dochteronderneming van Zodiac Zoos BV, het huurcontract getekend. De Ossenstal Veluwe BV is hiermee de uitbater van pannenkoekenrestaurant "De Ossenstal".

Werving & selectie
Een bijzondere werving & selectie-methode werd door de gespecialiseerde horecamakelaar Adhoc toegepast, waarbij een actieve inbreng van de kandidaat huurders werd verlangd. Hierbij speelde de unieke ligging midden in het gevoelige bosgebied, het voortzetten van "het groene concept" van het college van b en w en het gewenste huurbedrag een rol. Van de achttien kandidaat-uitbaters overtuigde het bedrijfsplan van Zodiac Zoos het meest. Het college heeft daarom besloten om een huurcontract aan te gaan met De Ossenstal Veluwe BV, dochteronderneming van Zodiac Zoos BV.
'Een stabiele partner', is de kwalificatie van wethouder Johan Wubben over de nieuwe huurder van de in januari 2003 afgebrande Ossenstal. Zodiac Zoos is de overkoepelende organisatie van Dierenpark Wissel, Zoo Parc Overloon, Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden en Zoo Labyrinth Boekelo in Boekelo. Zodiac Zoos tekende een huurcontract voor een periode van tien jaar en met een optie voor nog eens tien jaar.

Groen concept
Het bedrijfsplan van De Ossenstal Veluwe BV sluit naadloos aan op de "groene concept"-visie. De beoogde uitbater zal het groene concept dan ook tot op de menukaart doorvoeren. Talitha Visser van Zodiac Zoos: 'We zijn hier ontzettend blij mee. Het is een uniek groen horecaconcept dat wij ook willen doorvoeren op de menukaart, zoals koffie en thee met Veluwse koek en pannenkoeken van Veluws graan.'

Oplevering
De bouw van "De Ossenstal", waarbij de inbreng van de huurder van belang is, is in volle gang. De huurder heeft toegezegd volop mee te doen tijdens de bouwfase, waarbij gericht wordt op een oplevering op 1 juli 2006.