Ingezonden persbericht


Persbericht

Women in Europe for a Common Future (WECF), Utrecht, 24 januari 2006

Women in Europe lanceert Nederlandstalige website

vol nieuws over gezondheid, milieu en armoedebestrijding

Per maand verschijnen twintig tot dertig nieuwsberichten op de website www.wecf.nl, over gezondheid, milieu en armoedebestrijding in Europa en Centraal Azië. Women in Europe ontvangt van de 70 aangesloten organisaties vele nieuwsberichten, houdt actief ontwikkelingen in beleid en onderzoek bij en plaatst een selectie van het internationale en nationale nieuws op de site. Ook over de eigen projecten, de netwerkactiviteiten en acties wordt regelmatig nieuws vermeld. Van de reeds bestaande Engelstalige site is een Nederlandstalige versie gemaakt. De site is een waardevolle databank en een actuele nieuwssite voor overheid, maatschappelijke organisaties, onderwijs en burgers.

Een willekeurige selectie uit het nieuws van januari: UK debat over kern- en groene energie; vierdaagse conferentie met Oost Europese partners over duurzame landbouw, water en plattelandsontwikkeling; persbericht over giftige stoffen in kinderkleding; Milieuorganisaties willen toegang tot Gerechtshof; een nieuw EEA rapport over gezondheid en milieu; kritiek van Portugese milieuorganisatie op EU voorstel voor afvalverbranding; brief aan Nederlandse ministers over bestrijdingsmiddelen in groeten en fruit; plan voor acties over 20 jaar Tsjernobyl; watervervuiling door brandvertragers.

Women in Europe

Women in Europe for a Common Future (WECF) is een netwerk van 70 vrouwen- en milieuorganisaties in West en Oost Europa, de Kaukasus en Centraal Azië die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding. Women in Europe werkt samen met lokale organisaties om hun woonomgeving gezonder en duurzamer te maken via praktische oplossingen en om participatie te bevorderen. Praktijkervaringen worden vertaald naar beleidsoplossingen. WECF gelooft in het recht op een gezond milieu voor iedereen!

Women in Europe, +31 30 2310300, wecf@wecf.org
www.wecf.nl - www.womenineurope.nl - www.wecf.org

---- --