Politie Gelderland-Zuid

Nader onderzoek naar aangehouden tasjesrover

Nijmegen, 24-01-2006 o Maandagavond rond 18.00 uur fietsten twee vrouwen over de IJpenbroekweg. Het stoplicht naar de Weijbroekweg stond op rood, dus stopten de vrouwen en stapten af.

Op een gegeven moment voelde een van hen, een 36-jarige Nijmeegse, dat er aan haar tas getrokken werd, die ze kruislings over haar lichaam droeg. Achter haar stond een man die zo hevig trok, dat de vrouw van haar fiets viel. Terwijl ze op de grond lag, trok de man nog steeds aan haar tas. Uiteindelijk lukte het de man de tas los te trekken en ermee vandoor te gaan in de richting van de Neerbosscheweg. De vrouw liep hierdoor arm- en schouderletsel op.

Omdat diverse omstanders een vrij nauwkeurig signalement konden geven aan de politie, kon diezelfde avond laat een 22-jarige man uit Nijmegen worden aangehouden in de wijk Voorstenkamp. De man is meegenomen naar het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie stelt een onderzoek in naar deze man en sluit niet uit dat hij betrokken is bij meerdere tasjesroven. Daarom wil de politie graag in contact komen met mensen die de laatste weken eventueel het slachtoffer zijn geworden van deze man en dat nog niet aan de politie hebben gemeld. Zij kunnen de politie bellen op 0900-8844 en vragen naar de Recherche.
(07)