Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/1)

TILBURG, 24 januari 2006

Gereedschapsdief aangehouden in Udenhout

UDENHOUT: Een alerte getuige heeft de politie gisteravond op het spoor gezet van een gereedschapsdief. Gistermiddag kwam rond 16.30 uur een melding, dat werd ingebroken in een grote loods van een carnavalsvereniging aan de Van Ginnekenweg. De daders vluchtten in een auto, waarvan een getuige het kenteken genoteerd had. Via deze nummerplaat kwam de politie uit op een adres in Udenhout. Ter plaatse kwam de eigenaar van de auto, een 31-jarige man uit Udenhout, net uit een appartementencomplex gelopen. Hij werd aangehouden. In een van de schuurtjes die niet afgesloten was, vond de politie twee compressoren met slangen, een gereedschapskist, een kacheltje, een lasapparaat en een rookmachine. Deze goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt of er nog mededaders zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zoon aangehouden na vernielingen in woning ouders.

TILBURG: De politie heeft gisteren omstreeks 16.20 uur op de Prof van Buchemlaan een 19-jarige Tilburger aangehouden die kort daarvoor in de ouderlijke woning tijdens een ruzie diverse goederen had vernield. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gisterenmiddag ontstond in een woning in Tilburg Zuid ruzie tussen een 43-jarige vrouw en haar 19-jarige zoon. De ruzie escaleerde waarbij de zoon een fles door de huiskamer gooide die in stukje uiteen viel. Ook maakte de agressieve jongen aanstalten om een stoel door de kamer te gooien. Verder schopte hij de pedaalemmer door de keuken en woonkamer. Vervolgens ging hij naar buiten waarna hij over de schutting klom en de groene kliko container over de poort de tuin in smeet. De politie heeft de jongeman in de omgeving aangehouden. Zijn moeder heeft aangifte gedaan.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Een 36-jarige Eindhovenaar is gistermiddag in een warenhuis op de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. Hij stopte een reep chocolade en een decoratiefles olie in zijn broek en liep daarna de winkel uit zonder deze goederen te betalen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek ook nog een nieuwe snoeischaar bij zich te hebben, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man

Politie op zoek naar schennispleger

TILBURG: De politie is op zoek naar een man die op zaterdagmiddag 21 januari jl. omstreeks 17.00 uur in een zwembad aan de Stappegoorweg ten opzichte van twee meisjes schennis heeft gepleegd. Gisteren deed een van de slachtoffers, een 11-jarig Tilburgs meisje, samen met haar moeder aangifte.

Het meisje vertelde dat ze samen met een vriendinnetje geld uit haar kluisje wilde pakken. Op het moment dat ze bij het kluisje stond, werd ze geroepen door een man die naakt in een kleedhokje stond. De man was hield zijn geslachtsdeel vast en was zichzelf aan het bevredigen. Hierop zijn de meisjes naar een badmeester gelopen. Het personeel stelde een onderzoek in, maar de dader werd niet meer aangetroffen. Het zou gaan om een blanke man, lengte circa 1.75 meter, leeftijd circa 30 a 40 jaar. De politie heeft slachtofferhulp in kennis gesteld. Een tweede aangifte van het andere slachtoffer wordt nog opgenomen.

Politie start overval onderzoek

TILBURG: Gisteravond is een 76-jarige Tilburger in zijn woning aan de Bredaseweg overvallen. Rond 19.10 uur kwam via de niet afgesloten achterdeur een onbekende man binnen die een zwarte bivakmuts op had. De overvaller had een mes in zijn handen. Hij eiste geld en juwelen. Het slachtoffer voelde zich erg bedreigd omdat de rover met het mes stekende bewegingen maakte om zijn eisen kracht bij te zetten. De overvaller heeft in elk geval een GSM-telefoon en een horloge buit gemaakt. Het slachtoffer moest op de grond gaan liggen, waarna de overvaller de woning via de achterdeur verliet. Het signalement van de dader luidt: Blanke man, circa 1.90 meter, 20 a 30 jaar oud. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. In de omgeving werd een 52-jarige zwerver gecontroleerd. Hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. De politie van het team Tilburg West stelt een nader onderzoek in naar deze overval.

Straatroof

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 18.20 uur op de Alphonsusstraat ter hoogte van het reptielenhuis door een nog onbekende dader beroofd. Het slachtoffer werd door de straatrover bij zijn linkerschouder gepakt en met een mes bedreigd. Hij moest zijn handtas afgeven. Hierin zaten onder meer zijn GSM-telefoon en een portemonnee. De dief liep weg in de richting van het Bernadusplein. Het zou gaan om een lange man met een negroïde uiterlijk.

Snelheidsovertreder betrapt op N269

ESBEEK: Een 19-jarige knaap uit Lage Mierde heeft gisteravond op een gedeelte van de N269 met de auto van zijn moeder 160 kilometer per uur gereden, terwijl ter plaatse een snelheid van 80 kilometer is toegestaan. Het rijbewijs van de overtreder is ingevorderd. De auto is terug naar de eigenaar.

Brand op bouwwerk en in woning

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 21.00 uur brand uitgebroken op de bovenste verdieping van een in aanbouwzijnde flat op de hoek van de Ringbaan West / Dr. Ahausstraat. De politie zette de omgeving af. De brandweer kon zonder problemen via het trappenhuis naar de bovenste verdieping. Aldaar bleek dat er tempex isolatie en dakbedekking in brand stond. Mogelijk is de brand ontstaan omdat het werk nog niet af was en het wellicht is gaan smeulen.

TILBURG Vanmorgen is omstreeks 08.50 uur brand ontstaan in een woning aan het Scheveningenplein. Op de eerste etage was sprake van een flinke rookontwikkeling. Kennelijk was de droger in het washok in brand gevlogen. De agenten hebben de 14-jarige dochter door de GGD laten onderzoeken omdat ze lange tijd in de rook had gestaan. Ze bleek echter niets te mankeren. De brandweer heeft de brand geblust en Salvage in kennis gesteld.

Politie op zoek brutale tasjesdief

TILBURG: De politie is op zoek naar een nog onbekende dief die op vrijdag 20 januari jl. bij vier automobilisten een tas uit de auto gepakt heeft. Het zou in zeker drie gevallen gaan om een getinte jongen van circa 1.65 meter lang en 15 a 18 jaar oud.

Vrijdagmorgen werd een 35-jarige Tilburgse aan de Diederikdreef het slachtoffer. Rond 05.20 uur liep de vrouw naar haar auto. Op het moment dat ze de auto startte, werd het portier aan de bijrijderplaats opengetrokken en haar handtas van de stoel afgepakt. De dader rende hard weg in de richting van de Goirkestraat.

Rond 10.00 uur werd op dezelfde wijze een tas uit de auto van een 54-jarige Tilburgse weggenomen aan de Bisschop Sonniusstraat. Het slachtoffer stelde ging achter de dief aan en wist hem in te halen. Ze liep naar hem toe en pakte haar tas vast. De jongen liet de tas los en rende weg.

Om 10.45 uur dook vermoedelijk dezelfde knaap op in de Lange Nieuwstraat. Een 60-jarige vrouw stapte in haar auto. Plotseling werd het rechterportier geopend, waarna haar uit haar handen werd getrokken. De dader reed snel op een fiets weg, daarbij volgens aangeefster triomfantelijk naar haar lachend en zwaaiend.

Om 10.15 uur parkeerde een 27-jarige vrouw haar auto aan de Nijverstraat. Ze wilde enkele dozen een woning binnen brengen. Terwijl ze met een doos naar binnen liep, zag een dief kans haar schoudertas die nog in de auto op de zitting van de bestuurder lag weg te pakken. Hierin zat onder meer haar GSM-telefoon. Omstreeks 10.45 uur belde de vriend van aangeefster naar de gestolen telefoon. Een man nam op met de woorden: met de dief. De benadeelde denkt dat ze de dief kort daarvoor in de straat heeft zien lopen. Zij geeft als signalement een man met een getint uiterlijk, leeftijd circa 25-30 jaar.

De politie van Tilburg is op zoek naar deze dief of dieven. Getuigen die de politie bij de oplossing van deze zaken kunnen helpen, worden verzocht contact op te nemen, via het gebruikelijke telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk