Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

24 januari 2006

Twello - Tegen spoorboom gereden

Een 24-jarige bestuurder van een bestelbusje is maandagmorgen (23/1) op de spoorwegovergang aan de Spoorstraat tegen een spoorboom gereden. Het incident gebeurde rond 10.45 uur. De man werd verblind door de laagstaande zon en had niet door dat de spoorbomen gesloten waren. Hij hoorde een klap en op de overweg zag hij een trein naderen. De man gaf gas en kon zo een aanrijding met de trein voorkomen. Hierna is hij verder gereden richting Voorst. Op de Rijksstraatweg werd de man door agenten staande gehouden. De spoorboom raakte beschadigd en moest gerepareerd worden. De auto had licht schade. De spoorwegpolitie handelt de zaak verder af.

Zutphen - Aangehouden na doorrijden

Agenten hebben maandagavond (23/1) een 56-jarige automobilist uit Eefde aangehouden. De man was op de oprijlaan naar Bronsbergen tegen de spiegel van de auto van een 38-jarige automobilist uit Zutphen gereden. Vervolgens was hij doorgereden. De man werd kort na het gebeurde door de agenten aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Brummen - Schafkeet weggenomen

Langs het spoor aan de Oude Eerbeekseweg werd afgelopen weekend (20/1/23/1) een schaftkeet weggenomen. De goederen in de keet, zoals een aggregaat en een polyester dakopbouw, werden eveneens weggenomen. De keet kan allen vervoerd zijn met een trekker of vrachtauto. De politie is een onderzoek gestart.

Lochem - Inbraak in woning

In een woning aan de Poldermolenlaan werd maandag (23/1) ingebroken. Men wist binnen te komen door een openstaand raam. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend of er wat weggenomen is.

Voorst - Inbraak in clubgebouw

In een clubgebouw aan de Bussloselaan werd in de nacht van zondag op maandag (23/1) ingebroken. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Binnen werden meerdere deuren opengebroken. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Lochem - Auto bekrast

Zondag (22/1) werd tussen 10.30 en 17.30 uur de auto van een 55-jarige inwoner uit Ruurlo bekrast. De auto stond geparkeerd aan de Oosterwal. Aan beide zijden van de auto werd over de volle lengte van de auto bekrast. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de vernieling kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Warnsveld - Tieners aangehouden voor bekladden bushokje

Agenten hebben maandagmiddag (23/1) rond 16.10 uur een 14-jarig meisje en een 15-jarige jongen, beiden uit Lochem aangehouden. De twee werden betrapt terwijl ze op het bushokje aan de Draaiomsdreef met viltstift aan het schrijven waren. Op het politiebureau bekenden beiden het feit gepleegd te hebben. De ouders werden op de hoogte gebracht. De twee zullen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Eefde - Man door hond gebeten

Een 59-jarige man uit Almen werd zondagmorgen (22/1) rond 10.30 uur door een hond in zijn dijbeen gebeten. Dit gebeurde aan het Kanaalpad langs het Twentekanaal tussen Almen en Eefde. De man moest naar de eerste hulp voor behandeling. De Almenaar was aan het hardlopen langs het kanaal. Ter hoogte van de zandafgraving kwam hij een man van ongeveer 60 jaar tegen. Deze man liep daar met drie honden, waarvan er twee, waaronder een kleine herder losliepen. Deze herder heeft de hardloper in zijn been gebeten. De politie wil graag met de eigenaar van de hond in contact komen. De man droeg een lange groene jas. Bij deze man liepen een jongen en een meisje van ongeveer 18 jaar.

Twello - 82 bestuurders rijden te hard

De politie heeft maandagmorgen (23/1) bij een controle op de HW Iordensweg 82 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 1100 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km. Er is hier 50 km toegestaan. De controle werd gehouden van 06.45 tot 10.00 uur.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --