Gemeente Weert

24 januari 2006

agenda 2006 van activiteiten gemeentemuseum weert

Het jaaroverzicht van de activiteiten in het Gemeentemuseum Weert ligt weer op verschillende plaatsen in de stad en omgeving. In de agenda zijn alle tentoonstellingen en evenementen die gepland staan voor 2006 opgenomen met titel, kleine beschrijving en de periode.

De Tiendschuur

De succesvolle tentoonstelling ŽUrnentuinen in vroegere tijden; Grafvelden uit de ijzertijd en Romeinse tijd` kunt u nog tot 20 maart bezoeken. Tijdens het Nationaal Museumweekeinde taxeren deskundigen uw kunst en antiek en de jaarlijkse Atelierroute maakt een ontdekkingsreis langs de ateliers van de kunstenaars Stichting Kunstcentrum Weert. Ook presenteren de kunstenaars hun recent werk in de tentoonstelling kunstINkijk. FotoÂŽs van sluizen gemaakt door Rien van Zeist en schilderijen van boegen van binnenvaartschepen van Jack Vreeke bekijkt u in de expositie ÂŽVan Maas tot Maas`. Als laatste tentoonstellingen van dit jaar staan de collages, beelden en schilderijen van Philo Wagner en de werken op papier van Grad van Wegberg centraal.

Jacob van Horne
Volgens de kalender opent het Jacob van Horne na de restauratie van het interieur van het gebouw op 14 mei met de tentoonstelling Religieuze Volkskunst; Heiligen met hun attributen en De jeugd en het lijden van Christus. Daarnaast de evenementen die elk jaar te bewonderen zijn: de unieke DiscoKermis, Huis van Nicolaas en Kerstgroepen.

Onderwijs
Voor het onderwijs ontwikkelde het museum ook dit jaar lesbrieven: ÂŽOp de Ezel; Kijken naar kunst in het museum` voor groep 6 en ÂŽZo was het vroeger in Weert` voor groep 8 van de basisscholen. De leerlingen van het voortgezet onderwijs bezoeken het museum aan de hand van het kunstdossier over liefde en religie ÂŽIn de 7de hemel`. Daarnaast zijn lesbrieven ontwikkeld voor een bezoek aan 'Grafvelden in de ijzertijd en Romeinse tijd' voor groep 7 van de basisschool en voor de tentoonstelling en atelierbezoek KunstINkijk voor het voortgezet onderwijs.

Waar te verkrijgen

De kleurrijke kalender is gratis te krijgen in het Gemeentemuseum Weert, Infocentrum in de hal van het stadhuis, Gemeentearchief Weert, VVV, bibliotheken en culturele instellingen.

Informatie

Mocht het voor u niet mogelijk zijn de agenda in uw bezit te krijgen dan kunt u contact opnemen met het museum, telefoon 575 474 of e-mail museumweert@planet.nl. Ook kunt u een bezoek brengen aan www.museumweert.nl

2006.014 FS

---- --