Gemeente Weert

24 januari 2006

gemeentearchief organiseert cursus introductie archieven

Vanwege de grote belangstelling voor de cursus Introductie Archieven biedt het Gemeentearchief Weert binnenkort naast de woensdagavond een extra cursusavond aan, en wel op maandagavond. Voor deze cursus kunnen zich nog enkele personen inschrijven.

Archieven kunnen een schat aan gegevens bevatten over de geschiedenis van uw woonplaats, uw familie en zelfs uw huis. Het is echter niet altijd eenvoudig de gegevens te vinden die u zoekt. Daarom worden er al enige jaren korte cursussen georganiseerd.

Op vijf avonden wordt u wegwijs gemaakt in de archiefwereld. Er wordt vooral aandacht besteed aan de bronnen in het Gemeentearchief Weert. Hier berusten ruim 200 archieven en archiefjes. Daarnaast is er veel foto- en kaartmateriaal. Uitgelegd wordt hoe men moet werken met archiefgidsen, inventarissen, indexen en andere toegangen op de archieven. Uiteraard wordt aandacht besteed aan het zoeken op internet. Eén aparte les wordt besteed aan het zoeken in de archiefbibliotheek en o.a. in de collecties foto's, dia's en films die in het Gemeentearchief Weert aanwezig zijn. In de cursus wordt ook geleerd hoe een archiefonderzoek opgezet moet worden en hoe een artikel geschreven kan worden. De lessen worden verzorgd door medewerkers van het gemeentearchief.

Zakelijke gegevens
. Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u tijdens kantooruren terecht bij het Gemeentearchief Weert, tel. (0495) 575471, mevr. C. Baltes. . Inschrijving voor de cursus gebeurt in volgorde van aanmelding. Er worden maximaal 10 cursisten per cursus toegelaten. Als de cursus is volgeboekt is, kunt u zich op de deelnemerslijst voor een cursus in het najaar van 2006 laten plaatsen. . Bij de cursus ontvangt u het cursusmateriaal (syllabus en het oefenmateriaal) van de docent. . De lessen worden gegeven op maandagavonden 27 maart, 3, 10, 24 april en 8 mei 2006 van 20.00 - 22.00 uur in de studiezaal van het Gemeentearchief Weert, begane grond van het stadhuis van Weert, Beekstraat 54. . Kosten, inclusief cursusmateriaal E 30,-. U gelieve op de eerste cursusavond het gehele lesgeld contant te betalen.

2006.017 FS


---- --