Gemeente Weert

24 januari 2006

ringbaan oost afgesloten voor werk aan fietsbrug

Als gevolg van een aanrijding in november is de fiets- en voetgangersbrug over de Ringbaan Oost bij de wijk Graswinkel beschadigd. Het herstel van de brug is gepland op dinsdag 31 januari en woensdag 1 en donderdag 2 februari. Daarvoor wordt de Ringbaan Oost op woensdag 1 en donderdag 2 februari voor het doorgaande verkeer afgesloten. Omleidingroutes worden aangegeven.

Op dinsdag 8 november jl. is een kraanwagen tegen de brug gereden. De giek van de kraan stond te hoog. Daardoor heeft de houten brug beschadigingen opgelopen. Een van de houten liggers is zwaar beschadigd en moet worden vervangen. Ook de onderzijde van de brug moet worden vernieuwd.

Afsluitingen
Voor fietsers en voetgangers is het onmogelijk op dinsdag 31 januari, woensdag 1 februari en donderdag 2 februari via de fietsbrug de Ringbaan over te steken. Op woensdag 1 februari en donderdag 2 februari is de Ringbaan Oost afgesloten tussen de Roermondseweg en de Moeselpeelweg. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Maaseikerweg, Onzelievevrouwestraat en Roermondseweg. Vrachtverkeer met een doorrijdhoogte van meer dan 3,80 meter wordt via de ringbanen omgeleid vanwege de geringe hoogte van de spoorbrug in de Maaseikerweg. Ook het doorgaande fietspad langs de Ringbaan Oost wordt vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden afgesloten.

2006.016 FS


---- --