Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 24 januari 2006

Werkbezoek gemeentebestuur Dinkelland aan Liptovsky Mikulas geslaagd

Van maandag 16 januari tot en met zaterdag 21 januari j.l. heeft een delegatie van de gemeente Dinkelland (bestaande uit burgemeester Willeme, wethouder Johannink, drie raadsleden, de gemeentesecretaris en de griffier) een bezoek gebracht aan Liptovsky Mikulas in Slowakije. Sedert 2004 heeft de gemeente Dinkelland een officiële samenwerkingsovereenkomst met deze gemeente.

Tijdens dit werkbezoek zijn diverse locaties en instellingen bezocht en hebben er o.a. gesprekken plaatsgevonden met het gemeentebestuur, de directeur van het natuur historisch museum en de directie van de muziek-/dansschool te Liptovsky Mikulas.

Op grond van deze besprekingen hebben wij gezamenlijk gekozen om de volgende projecten trachten uit te voeren:

. Het realiseren van ± 15 woningen ten behoeve meerdere romagezinnen die nu nog onder erbarmelijke omstandigheden ('s nachts -20° / -25°) in krotten wonen. Het gaat hier om een gezinnen die nu in een soort getto wonen dat bestaat uit hutjes die gebouwd zijn van afval zoals, oude deuren, planken en stukken golfplaat. Getracht wordt een plan te ontwikkelen om verbetering te brengen in de huisvestingssituatie. Naast de beide gemeenten, worden mogelijk ook anderen hierbij betrokken zoals woonmaatschappij Dinkelborgh. Ook wordt geprobeerd Europese steun te krijgen voor dit project. . Het organiseren van een uitwisseling tussen de muziek- en dansscholen. Dit project zal nog nader uitgewerkt worden. Het gaat hier met name om een dansgroep van kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. . Het tot stand brengen van een samenwerking tussen het natuurmuseum Natura Docet en het natuurmuseum te Liptovsky Mikulas. Tijdens ons bezoek is gebleken dat beide musea veel overeenkomsten vertonen en dat zij elkaar heel goed zouden kunnen aanvullen. De directie in Liptovsky Mikulas is dan ook zeer positief omtrent een nauwe samenwerking en ook de directie van Natura Docet heeft te kennen gegeven hier veel voor te voelen. Wij zullen zorgen dat beide instellingen met elkaar in contact zullen komen.

Overigens is de delegatie op eigen kosten naar Slowakije gegaan.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeentesecretaris, de heer drs. A. Damer, telefoonnummer 0541-854 108.

Webmaster Dinkelland, raadsleden, raadscommissieleden


---- --