Politie Zeeland


---

Z-0335-2006 Onder invloed
Een 48-jarige man uit de gemeente Sluis is vannacht rond 00.45 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd gecontroleerd op de Eedeweg in Aardenburg. Hij moest eveneens een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij vier keer teveel had gedronken. Ook bleek uit onderzoek dat de auto waar de man in reed niet verzekerd was. Hiervoor krijgt de man nog een proces-verbaal. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

O-0336-2006 Onder invloed
In Oosterland, op de Bredeweg, is vannacht rond 03.05 uur een 38-jarige man uit de gemeente Goedereede, betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Hij was al eerder veroordeeld voor hetzelfde feit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

O-0337-2006 Aanrijding met letsel
Vanmorgen rond 07.55 uur heeft op de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Arendskerke een aanrijding plaatsgevonden.
Een 27-jarige man uit Apeldoorn en een 37-jarige man uit Wenum Wiesel hadden pech met hun auto. Zij begaven zich te voet over het fietspad langs de Nieuwe Rijksweg. Op een gegeven moment werden beide mannen aangereden door een persoon op een brommer. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit de gemeente Borsele, had beide mannen niet gezien, omdat het nog zon donker was. De 27-jarige man is nog even buiten bewustzijn geweest en is daarna door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. De 37-jarige man is niet gewond geraakt.

Z-0338-2006 Diefstal uit auto
Vannacht is ingebroken in een geparkeerde personenauto aan de Oosthof in Kloosterzande.
Door een slot te forceren is/zijn de dader(s) de auto binnengekomen. Uit de auto zijn de radio en een gsm weggenomen.

Z-0339-2006 Bedreiging
Vanmorgen is in Terneuzen, op de Edvard Grieghof, een 36-jarige man uit Breda, bedreigd.
De bedreiging vond plaats rond 08.30 uur vanmorgen toen de man wilde starten met zijn werkzaamheden voor een telefoonprovider. Hij moest een zendmast op het dak van een flat plaatsen en daar waren sommige omwonenden het niet mee eens. (Het gegeven schijnt al een wat langere voorgeschiedenis te hebben) Een van hen bedreigde de man met het gebruiken van geweld. De man die de werknemer bedreigde is voor verhoor uitgenodigd op het bureau van politie. Hij heeft een verklaring afgelegd. Omdat de man, een 55-jarige Terneuzenaar, had gedreigd een wapen te gebruiken, heeft de politie o.a. een alarmpistool dat zijn eigendom was, in beslag genomen.

Z-0340-2006 Kunstwerken vernield
In het gemeentehuis in Terneuzen is een expositie van twee Belgische kunstenaars.
Gistermiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur zijn twee van de kunstvoorwerpen vernield. Wat er precies met de werken gebeurd is, is niet duidelijk, maar er is een schade ontstaan van enkele honderden euro's.


---- --