Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 24 januari

Alkmaar, 24-01-2006 o 14.06 uur

Overval op echtpaar in Ter Plaatse

Schagen, woensdag 25 januari 2006

Op woensdag 25 januari besteedt RTV Noord-Holland in haar opsporingsprogramma Ter Plaatse aandacht aan een overval op een ouder echtpaar in hun woning aan de Nes in Schagen. In het programma worden eventuele getuigen opgeroepen zich te melden. Ook wordt een reconstructie van de overval getoond.

De overval vond plaats op dinsdagavond 10 januari tussen 19.45 en 20.15 uur werd. De daders gingen er vandoor met slechts een beperkt geldbedrag en een zestal Delftsblauwe borden.

Het echtpaar zat televisie te kijken toen er plotseling twee mannen met een bivakmuts op binnen kwamen. De bewoner (68 jaar) en zijn echtgenote (66 jaar) werden vastgebonden en de overvallers eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten kreeg de man schoppen. Ook werd gedreigd met geweld tegen de vrouw. De slachtoffers hadden alleen wat geld in hun portemonnees zitten. Dit geld werd weggenomen. Vervolgens onderzochten de overvallers het hele huis. Hierbij namen de overvallers zes Delftsblauwe borden mee, deels voorzien van motieven met paarden. Na hun zoektocht verdwenen de overvallers, waarbij zij het echtpaar gekneveld achterlieten. De overvallers zijn vermoedelijk gevlucht via het Schoenmakerspad in de richting van de Acaciaflat.

De politie heeft in het onderzoek de hulp van het publiek gevraagd. Dit werd gedaan door een getuigenoproep in de media, door een passantenonderzoek en door een brief aan de bewoners van de Acaciaflat. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 25 januari om 17.30 uur. Het programma wordt vervolgens tot donderdagmiddag ieder uur herhaald. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Alkmaar, maandag 23 januari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 16.20 uur raakte een 60-jarige man uit Wormerveer gewond bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg-Westdijk te Alkmaar (bij Leeghwaterbrug). De man reed op een bromfiets op het fietspad naast de Provincialeweg en wilde de kruising oversteken. Hier werd hij aangereden door een 83-jarige Alkmaarder die in een personenauto over de Provincialeweg vanuit de richting Heerhugowaard aan kwam rijden. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar waar hij werd opgenomen.

Ter plaatse werd door de politie een technisch onderzoek ingesteld. Onduidelijk is nog of de bromfietser of de automobilist door rood is gereden. De Alkmaarder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bromfietser kon nog niet worden gehoord.

De weg was voor het verkeer in de richting Kooimeer een kwartier lang gestremd. Hierdoor vond het verkeer in beide richtingen overlast.

Dirkshorn, dinsdag 24 januari 2006

Op dinsdagmorgen omstreeks 07.05 uur raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de Zutweg te Dirkshorn. Een 21-jarige man uit Dirkshorn reed in een personenauto over de Zutweg in de richting Ringvaartweg. Bij hem in de auto zat een 19-jarige vrouw uit Tuitjenhorn. Vanuit tegengestelde richting kwam juist een 26-jarige man uit T Veld in een personenauto aangereden. Op de plaats waar de Zutweg overgaat in de Ringvaartweg ligt een brug, tevens wegversmalling. De man uit Waarland zag te laat dat de auto uit T Veld juist de brug gepasseerd was. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij alle betrokkenen hoofdwonden opliepen. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Voordat de man uit Dirkshorn kon worden vervoerd, moest hij eerst door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd.

Met Quad de sloot in

Egmond aan den Hoef, maandag 23 januari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 16.35 uur reed een 23-jarige Alkmaarse op een Quad op een stuk grond aan de Kromme Hogedijk in Egmond aan den Hoef. De vrouw was bezig de grond, waar normaal paarden lopen, te vlakken. Hiervoor was een ijzeren staaf achter de Quad bevestigd. Door een bedieningsfout reed de vrouw een sloot in. Zij raakte daarbij gewond. De eigenaar van het voertuig kon de vrouw uit de sloot halen. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Zij bleek een gebroken heup te hebben opgelopen.

Woninginbraak

Schagen, maandag 23 januari 2006

Op maandag werd tussen 08.50 en 17.30 uur ingebroken in een woning aan de Nijverheidsstraat in Schagen. De daders kwamen binnen aan de achterzijde van de twee-onder-een-kap woning. Hier werden zowel de achterdeur als de tuindeur geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Het was de daders vooral te doen om computer- en foto/videoapparatuur.

Midwoud, maandag 23 januari 2006

Tussen zondagmorgen 07.30 uur en maandagavond 19.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Cornelis Haringhuizenlaan in Midwoud. De daders kwamen binnen door met een kei een slaapkamerraam te vernielen. Uit de woning werden sieraden ontvreemd.

Alkmaar, dinsdag 24 januari 2006

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Ida Gerhardtstraat in Alkmaar. De daders boorden gaten in een raamkozijn aan de voorzijde van het pand. Hierdoor konden zij het raam openen. Uit de woning werden twee laptops, creditcards en bankpassen en autosleutels weggenomen. Ook de personenauto die voor de woning geparkeerd stond werd gestolen. Het ging om een donkerblauwe Audi A4 met kenteken 88-ND-HB. Even verderop in dezelfde straat werd een grijze Volkswagen transporter met het kenteken 80-BD-TK gestolen. Ook hier kwamen de dieven aan de sleutels door in te breken in een woning. Vermoedelijk zijn ze hier binnen gekomen door de sleutels, die in een vensterbank lagen, door de brievenbus naar buiten te hengelen.

Bedreiging

Alkmaar, maandag 23 januari 2006

Op maandagavond werd een 33-jarige Pool aangehouden in verband met bedreiging van een inwoonster van Alkmaar. De man en de vrouw hadden in het verleden een relatie gehad. Deze was inmiddels beëindigd. De vrouw was al meerdere malen door de man mishandeld. Er werd al eerder proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Vanaf september 2005 werd de vrouw regelmatig door de man gestalkt. Ook dreigde hij de woning in brand te zullen steken of de ramen te zullen ingooien. Op maandagavond kwam de man weer aan de deur van de vrouw, die hierop de politie waarschuwde.

Bedreiging met stroomstootwapen

Heerhugowaard, maandag 23 januari 2006

Op maandagavond werd een 22-jarige Heerhugowaarder aangehouden op verdenking van bedreiging met een stroomstootwapen. De man was die avond bij zijn ex-vriendin om daar goederen op te halen. Hierbij zat ook een stroomstootwapen, waarmee hij zijn ex-vriendin en een vriend en vriendin van haar bedreigde. Kort nadat de man was weggegaan werd de politie gewaarschuwd. Deze kon de verdachte later op de avond aanhouden. Hij erkende een stroomstootwapen te hebben. Hij had het enige tijd geleden samen met zijn ex-vriendin gekocht voor zelfverdediging. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

Den Helder, maandag 23 januari 2006

Op maandagavond werd op verschillende locaties in Den Helder een verlichtingscontrole gehouden. In totaal bleken zes fietsers met defecte verlichting te rijden. Zij kregen een bekeuring. Ook werd er drie maal geschreven voor automobilisten die mistlicht voerden. Het voeren van mistlicht bij helder weer is verboden omdat de lampen voor het overige verkeer hinderlijk zijn.

Alkmaar, maandag 23 januari 2006

Op maandagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Vondelstraat in Alkmaar. De controle leverde 24 bekeuringen op wegens het rijden zonder veiligheidsgordel of helm, te hoge snelheid en het niet handsfree bellen.

Sint Pancras, dinsdag 24 januari 2006

Op dinsdagmorgen werden op de Bovenweg en de Kruissloot verlichtingscontroles gehouden. In totaal kregen 17 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd.

Diefstal auto

Alkmaar, maandag 23 januari 2006

Op maandagavond werd tussen 18.30 en 19.45 uur ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Vermoedelijk is daarbij gebruik gemaakt van een autosleutel die uit een sporttas in het sportcomplex werd gestolen. Uit de auto werden in ieder geval een tas en de GPS-installatie gestolen. De eigenaar van de auto ging vervolgens naar huis om reservesleutels te halen. Toen hij omstreeks 20.15 uur weer op het parkeerterrein kwam, bleek ook zijn auto te zijn gestolen. Het ging om een grijze Opel Astra met kenteken 54-PV-KJ.

Rijden tijdens rijontzegging

Alkmaar, dinsdag 24 januari 2006

Op dinsdagmorgen werd op de Scheepmakerstraat in Alkmaar een 58-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. De ontzegging liep van november 2005 tot eind juni 2007.

Laatst gewijzigd 24-01-2006 14:07 | © Politie Noord-Holland Noord |