Gemeente Lingewaard


Bekeuringen foutparkeren

De milieupolitie heeft zaterdag 14 januari 2006 diverse parkeercontroles uitgevoerd. Ook voor de Albert Heijn in Bemmel werden verschillende voertuigen aangetroffen die fout stonden geparkeerd, ondanks het feit dat hiervoor de laatste tijd veel is gewaarschuwd.

De ruimte voor Albert Heijn is een woonerf waar het verboden is buiten de daarvoor bestemde vakken te parkeren. Ook is hier eenrichtingsverkeer ingesteld. Wie vanaf de Herckenrathweg de Polsehof opkomt, mag doorrijden tot aan de parkeergarage onder de Albert Heijn. Het stukje voor de winkel is éénrichtingsverkeer.

Aan de voorzijde van Albert Heijn mag dus niet geparkeerd worden, met uitzondering van de invalidenparkeerplaatsen. De verkeersregels zijn duidelijk met bebording aangegeven.

In eerdere publicaties is al bekendgemaakt dat met ingang van 1 januari 2006 streng opgetreden zal worden tegen foutparkeren aan de voorzijde van Albert Heijn. De afgelopen twee weken zijn acht bekeuringen uitgedeeld.

Laad- en losplaatsen
Op diverse laad- en losplaatsen nabij winkels in de gemeente Lingewaard wordt ook nog steeds fout geparkeerd. Met name chauffeurs die komen lossen bij supermarkt Lidl in Bemmel en de Albert Heijn in Huissen, ondervinden hier veel hinder van. Dit probleem is hardnekkig. De controles worden daarom de komende tijd opgevoerd. De milieupolitie controleert ook buiten kantoortijd en in de weekenden.

Bericht geplaatst 24 januari 2005