Gemeente Hengelo

Met meer vrijwilligers meer mensen helpen

De Hengelose Hulpdienst zoekt meer vrijwilligers! U kunt een rol vervullen als aanvulling op mantelzorg of bij het ontbreken van een mantelzorger bij het begeleiden of vervoeren van hulpbehoevende personen naar het ziekenhuis, ook buiten de regio Twente. Ook vrijwilligers die met een hulpbehoevende persoon boodschappen willen doen, of wel eens een klein klusje in huis of in de tuin voor hun rekening willen nemen zijn welkom.

Goede begeleiding

Vrijwilligers kunnen rekenen op een goede begeleiding. Een intakegesprek, waarbij u kunt aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat, is nog maar het begin. De hulppost aan de Marskant staat door de week s morgens altijd open voor een kopje koffie en een gesprek met de leiding over de geboden hulp. Zon gesprek is ook telefonisch mogelijk.

Belangstelling?

De bureauleiding beoordeelt de hulpaanvraag zorgvuldig. Zij zoeken naar een passende vrijwilliger, die op dat moment de tijd en de mogelijkheid heeft hulp te bieden. De Hengelose Hulpdienst geeft veelal kortdurende hulp op maat, waaruit vaak langdurige contacten ontstaan.
Zoekt u vrijwilligerswerk dat bij u past? Neem dan contact op met mevrouw K. Verspiek of mevrouw I. van der Meulen, telefoon (074) 291 7377 of of schrijf naar de Hengelose Hulpdienst Deldenerstraat 59, 7551 AC Hengelo