Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 24 januari 2006 060124R

Woontoren en parkeergarage Achter de Hezelpoort dichterbij

Met een paar aanpassingen in het bestemmingsplan kan de planontwikkeling op de locatie Achter de Hezelpoort verder. Het nieuwe bestemmingsplan moet de ontwikkeling van een parkeergarage en woontoren aan de westkant van het stadscentrum mogelijk maken. In de inspraakprocedure op het bestemmingsplan zijn geen reacties binnengekomen die de parkeergarage ter discussie stellen of de hoogbouw afkeuren. Wel wordt gevraagd om een aantal aanpassingen. Hieraan komt de gemeente nu tegemoet.

In het ontwerp-bestemmingsplan is zowel de maximale hoogte als de maximale omvang van de bebouwing teruggebracht, er is meer opstelruimte gekomen voor het verkeer van en naar de parkeergarage en de groenstrook langs het spoortalud heeft duidelijker een plaats gekregen. Met deze aanpassingen komt de gemeente tegemoet aan de belangrijkste inspraakreacties op het voorontwerp-bestemmingsplan.

Het plan van Strukton Bouw & Vastgoed en ICE Ontwikkeling bestaat uit een woontoren van maximaal 120 meter hoog met daaromheen laagbouw in de vorm van woningen en commerciële ruimtes. Langs het spoortalud komt een parkeergarage met daar bovenop een groengebied. Het verbeteren van de relatie tussen Nijmegen West en de binnenstad is een belangrijke doelstelling bij de herontwikkeling van de locatie. Daarbij is de locatie ook een schakel tussen de projecten Waalfront en Spoorzone.

De start van de uitvoering van het plan staat gepland voor eind 2007-begin 2008.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer (024) 329 2380