Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit, P008wu, 24 januari 2006

WAGENINGEN UNIVERSITEIT BENOEMT HOOGLERAAR BOS- EN NATUURBELEID

Wageningen Universiteit heeft per 1 januari 2006 dr. B.J.M. (Bas) Arts benoemd tot gewoon hoogleraar Bos- en natuurbeleid. Hij volgt prof.dr. Heiner Schanz op, die vorig jaar hoogleraar werd aan het Institut für Forst- und Umweltpolitik aan de Universiteit van Freiburg (D).

Prof. Arts richt zich met zijn leeropdracht op de analyse van het bos- en natuurbeleid. Dat kan variëren van lokale beheerseenheden, zoals gemeenten of bosschappen, tot bos- en natuurbeleid op provinciaal, nationaal of internationaal niveau. Bij dat laatste kan het gaan om Europese of om wereldschaal. Meer in het bijzonder heeft de leerstoel twee aandachtsvelden: welke functies vervult het bos, waarbij de beleving door de mens een belangrijke rol speelt, en: de bedrijfsvoering en economische aspecten van bosbeheer en bosbeleid.

Bas Arts (Langenboom, NBr, 1961) studeerde biologie - specialisaties bosecologie en milieukunde van ontwikkelingslanden - in Nijmegen. Na zijn studie richtte hij zich op de (milieu)beleidswetenschappen. In dat vakgebied promoveerde hij op het proefschrift "The Political Influence of Global NGO's. Case Studies on the Climate and Biodiversity Conventions" (1998). Tot 1 januari was Arts universitair hoofddocent Milieu-maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij doceerde over en deed onderzoek naar de rol van private actoren in milieu-, bos- en natuurbeleid, naar de relatie tussen publieke en private regulering en naar 'new modes of governance' binnen deze beleidsvelden.

NOOT VOOR DE REACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof.dr. Bas Arts, tel. 0317 478 011, e-mail bas.arts@wur.nl , of met Bouke de Vos, persvoorlichting Wageningen UR, tel. 0317 480 180, e-mail bouke.devos@wur.nl . Bij de laatste kunt u ook een foto in afdrukkwaliteit opvragen.