Gemeente Bernheze


Betalingsachterstand en veiligheid De Wildhorst

Recreatieoord De Wildhorst B.V. in Heeswijk-Dinther heeft een flinke betalingsachterstand. De aanslagen toeristenbelasting 2003, 2004 en 2005 zijn nog niet betaald. Daarnaast lopen er ook nog vorderingen voor erfpachtcanon en een dwangsom. Om betaling van de achterstanden af te dwingen zijn meerdere invorderingsactiviteiten gestart. Bovendien blijft de gemeente aandringen op verbetering van de veiligheid op het recreatiepark

De Wildhorst is tot op heden de betalingsverplichtingen voor de dwangsom en de toeristenbelasting niet nagekomen en heeft evenmin een acceptabel betalingsvoorstel gedaan. Daarom is beslag gelegd op de huur die door Beheerscoöperatie De Wildhorst bij de huurders wordt geïnd en doorbetaald aan recreatieoord De Wildhorst B.V. Inning van de dwangsom is in handen van een gerechtsdeurwaarder en voor de erfpachtbetaling wordt De Wildhorst B.V. gedagvaard.

In 2004 is het college van burgemeester en wethouders een handhavingtraject tegen Recreatieoord De Wildhorst B.V. gestart. Het doel van dit traject is om de veiligheid op het park te waarborgen. Uit controles begin 2004 bleek namelijk dat deze veiligheid op verschillende onderdelen te wensen overliet. Hiervoor zijn diverse juridische procedures gevoerd bij de rechter.

Het lijkt erop dat het beheer op het park beter geregeld is dan voorheen. Zo zijn er nieuwe afspraken gemaakt tussen de Wildhorst beheerscoöperatie U.A. en De Wildhorst B.V. over het exploiteren van het park. Op dit moment onderzoekt het college de mogelijkheden voor het verlenen van een kampeer- en gebruiksvergunning.