Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 24 januari 2006

Op dinsdag 24 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Parkeerbalans centrum

Voor de herontwikkeling van het Capelse centrum moet het aantal parkeerplaatsen worden uitgebreid. Het college heeft voor vervolgonderzoek de notitie Parkeerbalans Centrum Capelle aan den IJssel als uitgangspunt vastgesteld. Dit vervolgonderzoek moet leiden tot een besluit over het wel of niet invoeren van betaald parkeren of een andere vorm van regulering en de ruimtelijke inpassing van de parkeerplaatsen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Evaluatie Veilige School Primair Onderwijs 2003-2005

Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie van het project Veilige School Primair Onderwijs 2003-2005. Eén van de conclusies is dat op alle scholen het veiligheidsgevoel van leerlingen en leerkrachten is toegenomen. Veiligheid is inmiddels een vast onderdeel van het schoolbeleid. Contacten tussen de veiligheidspartners blijven belangrijk, maar structureel overleg is niet meer nodig.

Stedenbouwkundige randvoorwaarden Taskforce Woningbouw Meeuwensingel 101

Het college heeft het concept vastgesteld van de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor het project Meeuwensingel 101, onderdeel van de Taskforce Woningbouw. In het gebouw aan de Meeuwensingel is geen bedrijf meer gehuisvest. Daardoor is de gewenste wijziging van bedrijfsbestemming naar woningbouwbestemming in een stroomversnelling gekomen. De conceptrandvoorwaarden worden voor consultatie vrijgegeven aan de direct omwonenden en belanghebbenden.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Sporthal Schenkel

Het college heeft besloten een vrijstellingsprocedure te starten om sporthal Schenkel, inclusief uitbreiding, multifunctioneel te gaan gebruiken. De sporthal moet uitgebreid worden om meer ruimte voor verenigingen te realiseren. Daarnaast bestaat de wens om de sporthal ook te laten gebruiken door niet-sportverenigingen en voor evenementen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.