Universiteit Nyenrode

Marcel Pheijffer benoemd bij de International Auditing And Assurance Standards Board


-PERSBERICHT- Breukelen, 20 januari 2006 Prof.dr.mr. M. (Marcel) Pheijffer RA is per 1 januari 2006 voor een periode van drie jaar benoemd als lid van de International Auditing And Assurance Standards Board (IAASB), een onderdeel van de International Federation of Accountants (IFAC). Het IAASB zorgt voor internationale standaarden op het gebied van auditing en assurance en faciliteert bij de harmonisatie van internationale- en nationale standaarden.

IFAC is de wereldwijde branchevereniging voor accountancy, welke zich met een ledenaantal van 160 accountancy organen in 120 landen sterk maakt voor de verdere professionalisering van het beroep en de ontwikkeling van sterke economieën wereldwijd. In de hoedanigheid van IAASB-lid, zal Pheijffer gaan samenwerken met andere internationale IAASB-leden en met investeerders om de kwaliteit en uniformiteit van de praktijk wereldwijd te verbeteren.

Pheijffer is voor deze functie voorgedragen door het Koninklijk NIVRA, de beroepsorganisatie van registeraccountants.

Over Marcel Pheijffer
Pheijffer is Associate Dean van Nyenrode en professor in Forensic Accounting aan de Nyenrode Business Universiteit en aan Universiteit Leiden. Daarnaast is hij directeur van de stichting NIVRA-Nyenrode en was hij lange tijd werkzaam bij onder andere het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst (onderdeel FIOD-ECD).

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers. Nyenrode viert haar zestigjarig bestaan met 60 beurzen, grotendeels beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.

Over NIVRA-Nyenrode School of Accountancy De NIVRA-Nyenrode School of Accountancy is het opleidingsinstituut waarin de krachten van het Koninklijk NIVRA (Nederlands Instituut van Registeraccountants) en de Nyenrode Business Universiteit zijn gebundeld. NIVRA-Nyenrode is gespecialiseerd in deeltijdopleidingen op het gebied van accountancy en controlling en kent een lange opleidingsgeschiedenis, waarbij een hechte band met het bedrijfsleven en een rechtstreekse koppeling tussen theorie en praktijk centraal staan.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (