Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

24 januari 2006

Onderwerp: Vaste rechercheur op elk politieteam succesvol

De politie IJsselstreek heeft sinds afgelopen jaar op elk van de drie politieteams in haar werkgebied een vaste rechercheur aan het werk die speciaal de zwaardere zaken als openlijke geweldpleging, drugs en wapenbezit behandelt. Naast deze lokaal werkzame specialisten is er een districtelijk team recherche, dat ondersteuning levert.

Dat deze inzet succesvol is, blijkt uit de rechercheonderzoeken die het afgelopen jaar in Eerbeek en Brummen plaats vonden. Onlangs werd de afloop van een harddrug-onderzoek aan de media gepresenteerd en in de afgelopen maanden zijn in Eerbeek 4 hennepkwekerijen opgerold en werd een jongeman aangehouden die een verzameling van meerdere verboden messen had. Ook werd het plaatselijke politieteam ondersteund bij het onderzoek naar de brand in de muziektent en zijn er diverse gevallen van openlijke geweldpleging afgehandeld. De meeste zaken zijn afzonderlijk naar de media gebracht.

Grootste succes is het onderzoek naar vuurwapens, dat afgelopen week door de politie naar buiten werd gebracht. Dit onderzoek startte eind november 2005 met een inval in een woning aan de Loenenseweg in Eerbeek. Hier werden zoals afgelopen weekend vermeld, in een woning een pistool met een geluiddemper, een machinepistool en een riotgun alle drie met munitie gevonden.

Verder krijgen de agenten op straat positieve reacties van het publiek over de in de media gepresenteerde politieonderzoeken.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --