Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 24 januari 2006

Politie houdt gesignaleerde personen aan

BREDA: Aan de Slingerweg heeft de politie maandagmiddag een 47-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rond 16:20 uur en wisten dat hij nog een gevangenisstraf uit moest zitten van 56 dagen.

ZEVENBERGEN: Aan de Haveneind werd maandagmiddag een 29-jarige inwoner van Willemstad aangehouden. De man is ingesloten omdat hij nog 29 dagen straf uit moet zitten.

Man aangehouden na poging diefstal tandpasta

BREDA: In een supermarkt aan de Moerwijk is maandagmiddag een 40-jarige inwoner van Gilze aangehouden. De man werd in de gaten gehouden door winkelpersoneel toen hij ruim 40 tubes tandpasta in zijn winkelmandje stopte. Toen hij al die aandacht voor zijn persoon in de gaten kreeg zette hij een kwart van het poetsmiddel terug in de schappen. Winkelpersoneel sprak de man vervolgens aan waar hij erg agressief op reageerde. De gewaarschuwde politie hield hem aan. Op last van het openbaar ministerie is hij in verzekering gesteld.

Drie minderjarigen aangehouden na diefstal uit schuur

BREDA: Maandagavond heeft de politie drie jongens van 13, 14 en 15 jaar aangehouden. Het drietal werd rond 21:00 uur door de eigenaar op heterdaad betrapt tijdens een diefstal uit zijn schuur aan de Wolfraadstraat. De gewaarschuwde politie nam het Bredase trio van de man over en nam hen voor verhoor mee naar het bureau. Daar bekenden zij de diefstal van een skippybal. Na verhoor zijn zij overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op. Het drietal krijgt een verwijzing naar Bureau Halt.

Politie ontmanteld hennepkwekerij

BREDA: In een woning aan de Edisonstraat heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. Op de benedenverdieping en een zoldertje werden in totaal 2200, nagenoeg oogstrijpe, hennepplanten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het pand. Warmtemetingen en klachten uit de buurt zette de politie op het spoor van de kwekerij.

Verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA: Dinsdagmorgen heeft de politie met toestemming van het openbaar ministerie een 17-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning eind december vorig jaar aan de Waterloostraat in Breda. Bij de inbraak werden bankpasjes en sieraden buitgemaakt. De politie kwam de man op het spoor na een ingesteld buurtonderzoek en het verhoor van getuigen. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Meisje gewond na verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval aan de Hogeschoollaan is dinsdagmorgen een 13-jarige inwoonster van Teteringen gewond geraakt. Het meisje fietste over De la Reijweg, komende uit de richting van de Lovensdijkstraat. Op het kruispunt met de Hogeschoollaan reed zij met haar fiets door rood licht en verleende geen voorrang aan een 27-jarige automobiliste uit Breda. Met onbekend letsel is de 13-jarige overgebracht naar het ziekenhuis.

Bredanaren aangehouden na bedreiging plaatsgenoot

BREDA: Dinsdagmorgen heeft de politie aan de Delpratsingel twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 24 en 36 jaar wordt verdacht van bedreiging van een 53-jarige plaatsgenoot. Rond 09:15 uur vluchtte de man een willekeurig kantoor binnen aan het Wilhelminapark en waarschuwde daar de politie. De Bredanaar was door het duo, waarmee het slachtoffer een zakelijk geschil heeft, met de dood bedreigd en was gedwongen zijn identiteitspapieren af te geven. De politie ging samen met de gedupeerde op zoek naar de auto waarin de twee daders waren weggereden. Aan de Delpratsingel vond de politie het voertuig met daarin de twee Bredanaren. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau.

Onderzoek Haagsebeemden: opnieuw twee verdachten aangehouden

BREDA: De politie van het team Prinsenbeemden heeft maandag weer twee jongeren van 15 en 16 jaar aangehouden in het onderzoek dat is opgestart na de aanhoudende overlast van circa 20 jongeren in de wijk Haagsebeemden. Het aantal aanhoudingen komt hiermee op 13 stuks. Twaalf van hen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De 15-jarige jongen is in verzekering gesteld.

Maandagmorgen werd in Breda een 16-jarige inwoner van de wijk Haagsebeemden aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een jas uit een bestelwagen van een ijsverkoper op 13 september van vorig jaar. Gedurende het verkopen van ijsjes op het Middenerf werd de jas met daarin een portemonnee tijdens een onbewaakt ogenblik gestolen. Dinsdagmorgen is hij heengezonden. Op verzoek van hun Bredase collegas heeft de politie van Den Haag maandagmorgen een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in het gebouw van de scouting op 18 december van het vorig jaar. Bij deze inbraak waren flessen drank kapot gegooid, etenswaren op de grond gegooid en was de vloer met behulp van de brandslang blank gezet.

Politie bekeurt Bredanaar voor nuttigen alcohol op openbare weg

BREDA: Aan de Eindstraat heeft de politie dinsdagmorgen een 45-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man op de openbare weg een blik bier aan het nuttigen was. Dat is verboden volgens de Algemene Plaatselijke Verordening en daarom kreeg de Bredanaar een bekeuring. Toen de man vervolgens een valse naam op gaf en zich niet kon legitimeren werd hij voor een onderzoek naar zijn identiteit meegenomen naar het bureau. Na verhoor en het onderzoek is hij met twee bekeuringen heengezonden, voor het alcohol gebruik op de weg en het opgeven van een valse naam.

Snelheidscontrole

ZUNDERT: De politie heeft maandagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden aan de Rucphenseweg. Ruim 1100 automobilisten reden voorbij de radarauto. Van hen reden er 72 te hard.

ZEVENBERGEN: Maandagmiddag stond de radarauto opgesteld aan de Hazeldonkseweg waar de politie het verkeer in beide richtingen controleerde op snelheid. Ruim 2100 voertuigen passeerden de snelheidsmeter. 26 van hen reden te hard.
RIJSBERGEN: Bij een verkeerscontrole tussen 09:45 en 12:00 uur aan de Bredaseweg hebben agenten dinsdagmorgen vijf bekeuringen uitgeschreven. Vier voor het niet dragen van een autogordel en 1 omdat geen kentekenbewijs kon worden getoond.

Auteur: Henk Snepvangers