Persberichten 24 januari 2006

's-Hertogenbosch, 24-01-2006

Verdachte auto-inbrekers aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagochtend vroeg twee verdachten aangehouden van 18 en 19 jaar, beiden uit Den Bosch. Beide mannen worden verdacht van auto-inbraak.

De politie ging naar een melding van een auto-inbraak op de Middelstebaan in Vught. Er was ingebroken in de auto. De buurt was wakker geworden van het alarm van de auto. Uit de auto bleek het navigatiesysteem en radio-cdspeler gehaald te zijn. Twee mannen zouden bij de auto weggelopen zijn in de richting van de Zonneweilaan, waarna gehoord werd dat een auto met piepende banden wegreed.

Naar aanleiding van doorgegeven signalementen kon de politie even later de verdachten aanhouden in een auto die aan de Pettelaarseweg reed. Beide verdachten voldeden aan het signalement. Uit de auto heeft de politie enkele goederen inbeslaggenomen, waaronder een gsm, schroevendraaier en een jas. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Aangehouden na mishandeling bij verkeersongeval

s-Hertogenbosch In het politiebureau in Den Bosch heeft de politie maandagavond twee verdachten van een mishandeling aangehouden. Beide personen, een 15-jarig meisje uit Den Bosch en een 19-jarige man uit den Bosch, zijn verdacht van een mishandeling met een honkbalknuppel na een verkeersongeval op de Helftheuvelweg. Zij meldden zich aan het bureau.

Aan de hand van getuigenverklaringen blijkt dat maandagavond de 19-jarige verdachte de auto van een 48-jarige man uit Den Bosch met hoge snelheid inhaalde op de Rietveldenweg. Vervolgens sneed deze verdachte de auto van een 44-jarige vrouw uit Cromvoirt op de Helftheuvelweg. Op de rotonde remde de 19-jarige man hard af, waardoor de 44-jarige vrouw een aanrijding niet kon voorkomen. De 48-jarige man die hier achter reed, kon net op tijd stoppen. De inzittenden van de eerste auto, de beide verdachten, stapten vervolgens uit en gedroegen zich agressief tegen de vrouw uit Cromvoirt. Een 43-jarige passagier uit Den Bosch die in de auto van de 48-jarige man zat, stapte uit om de boel te sussen. Na een woordenwisseling haalde de 19-jarige een honkbalknuppel uit de auto en sloeg hiermee de 43-jarige man. Ook het meisje sloeg de man. Zowel de 44-jarige vrouw als de 48-jarige man probeerden het slachtoffer te helpen, waarop beide verdachten wegreden en zich laten melden aan het politiebureau. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en heeft waarschijnlijk botbreuken hieraan overgehouden.

Auto-inbreker op heterdaad staande gehouden door burger

s-Hertogenbosch Aan de Generaal Rosslaan heeft een burger maandagavond daadkrachtig opgetreden en een 20-jarige man uit Den Bosch staande gehouden en overgeleverd aan de politie. De man wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een auto.

De burger die de verdachte staande hield, hoorde een klap en zag twee mannen wegrennen bij een auto. Een van de mannen had iets in zijn handen waar de draden aanhingen. Hierop heeft de burger de man meteen vastgepakt en tegen de grond gedrukt. De verdachte probeerde met kracht te ontkomen en uitte bedreigende taal naar de burger die hem tegenhield. Toen de politie kwam is de verdachte aangehouden. De tweede man kon ontkomen. Het navigatiesysteem dat de verdachte in zijn handen had, is inbeslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De eigenaar van de auto waaruit het systeem is gestolen, heeft later aangifte kunnen doen van auto-inbraak.

Verdachte aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die dag in het toilet een toiletrol te hebben aangestoken in een pand aan de Hervensebaan. Hierdoor ontstond een flinke rookontwikkeling. De jongen is ingesloten en in verzekeringgesteld voor verhoor.

Met drank op in de greppel

Vlijmen Aan de Wolput in Vlijmen heeft de politie dinsdagochtend een 39-jarige man uit Rucphen aangehouden. De auto van de man lag in de greppel, naast de afrit. Hij stond er zelf naast en vertelde dat hij uit de bocht was gevlogen. De man rook naar alcohol en heeft moest blazen. Hierop is hij aangehouden omdat hij inderdaad onder invloed bleek te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.

Verkeersongeval met letsel

Maasdonk - Maandag in de namiddag is een inwoner van Maasdonk (leeftijd onbekend) gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Loonse-/Hoolstraat en Groen-/Zandstraat in zijn woonplaats. De man kwam op zijn bromfiets van rechts uit de richting van de Groen-/Zandstraat maar kreeg vermoedelijk geen voorrang van een 59-jarige automobilist uit Maasdonk die uit de richting van de Loonsestraat kwam. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Tegen lamp bij surveillance

Oss De politie heeft maandagavond tijdens een surveillance op de Bleek in Oss een 24-jarige inwoner van Oss bekeurd omdat hij wapens in zijn bezit had terwijl dit wettelijk niet is toegestaan. De wapens -een groot stanleymes en hamer- werden door agenten aangetroffen in de auto van betrokkene. Ze zijn inbeslaggenomen.

Te diep in het glaasje

Bernheze In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Kromstraat in Bernheze een 52-jarige inwoner van Mill en Sint-Hubert aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij te veel alcohol had genuttigd. De man is heengezonden met een rijverbod van een uur en proces verbaal.

Landerd In diezelfde nacht hield de politie een 40-jarige inwoner van Landerd aan op de Langenboomseweg in zijn woonplaats. Hij had te veel alcohol genuttigd om een auto te besturen. De man is heengezonden met een rijverbod van drie uur en proces verbaal.

Beginnend bestuurder kijkt te diep in het glaasje

Veghel De politie hield tegen half twee vannacht op de Busselbundersweg in Veghel een 22-jarige inwoner van die plaats aan. Deze automobilist valt onder de categorie beginnend bestuurder waarvoor sinds 1 januari 2006 strengere regels gelden voor alcohol in het verkeer. Voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002, of het nog gaat halen, geldt de nieuwe alcohollimiet van 0,2 promille. Deze limiet geldt de eerste vijf jaar na het behalen van het rijbewijs. Op grond van deze nieuwe regelgeving, bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Hij is later die nacht heengezonden met een proces verbaal.

Motor gestolen

Uden Op maandagavond is op de parkeerplaats aan de Margrietstraat in Uden een motor gestolen. Het betreft een roodzwarte crossmotor met rode handkappen van het merk Honda, type CRF 450 met kenteken MN-TS-16.

Rijbewijs ingevorderd

Boxtel Tijdens een snelheidscontrole op de Schijndelsdijk in Boxtel heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige inwoner uit Sint-Michielsgestel. De man reed 161 km/uur terwijl op deze weg een snelheidslimiet van 80 km/u geldt.

Verkeersongeval met letsel

Boxtel Dinsdagochtend is bij een verkeersongeval op de kruising van de dr. De Brouwerlaan/Hendrik Verheeslaan in Boxtel een 56-jarige vrouwelijke fietser uit deze plaats gewond geraakt aan haar been en hoofd. De vrouw kwam uit de richting van de Hobbendonkseweg en fietste in de richting van de Europalaan. Een 62-jarige automobilist reed de kruising op, merkte daarbij de fietser te laat op en kon niet meer op tijd stoppen om een botsing met de fietser te voorkomen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch.