Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van januari
Uitbreidingsplannen Topsy Baits
Elke maand vindt u op deze pagina een greep uit de besluiten van de gemeenteraad. Tijdens het vragenuurtje voor de leden van de raad wilde de fractie van D66 informatie van wethouder 't Hart over de uitbreidingsplannen van Topsy Baits. Wethouder 't Hart zei dat de gemeente medewerking verleent aan een proef om zagers te kweken op landerijen aan de Muidenweg.

Stadskantoor
Het CDA wilde duidelijkheid over de naam van het huidige kantoor. Wordt het Stadskantoor, Stadhuis of Gemeentehuis, vroegen zij zich af. Wethouder Linssen komt met een voorstel. De raad heeft afgelopen donderdag 11.034.803,-- beschikbaar gesteld voor de bouw van een parkeergarage aan het Bleekveld. In de garage komen ongeveer 500 parkeerplaatsen. Dat is een uitbreiding in dat gebied met 200 plaatsen. Deze parkeergarage is een van de belangrijkste onderdelen van het Masterplan binnenstad.

Lichtmasten sportparkt het Schenge
De gemeenteraad stelde 35.000,-- beschikbaar om veld 7 van het Schenge van lichtmasten te voorzien. Voor een efficiënte indeling van de trainingen tijdens de wintermaanden is het van belang dat er voldoende verlichte velden zijn. Op dit moment zijn dat er te weinig. Na plaatsing van de lichtmasten zal veld 7 voornamelijk gebruikt gaan worden voor trainingen van Rugbyclub Tovaal en als overloop voor de voetbaltrainingen.

Tegemoetkoming premie Aanvullende Ziektekostenverzekering minima Tijdens de raadsvergadering in december diende de fractie van de PvdA al een initiatiefvoorstel in voor een tegemoetkoming in de premie Aanvullende Ziektekostenverzekering voor minima. Het college van burgemeester en wethouders stelde de raad nu voor om tegemoet te komen aan het voorstel van de PvdA. De gemeenteraad ging donderdag unaniem akkoord met het voorstel om minima tegemoet te komen met een bijdrage van 5,-- per maand voor de premie van de Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering.

Woningbouwplanning
Verder stelde de raad de woningbouwplanning 2006-2015 vast. De raad vond dat er de komende jaren sneller gebouwd moet worden. Het ontwikkelingsplan voor de brede school in de Goese Polder werd vastgesteld. De SGP/ChristenUnie diende een motie in bij het vaststellen van de Startnotitie Regionale bibliotheekvisie waarin de mogelijkheid van een Jongereninformatiepunt wordt meegenomen. Deze motie werd door de raad gesteund. De fractie van de VVD diende een motie in om de (verlengde) Nansenbaan tot aan de 's-Gravenpolderseweg versneld aan te leggen. Ook deze motie werd aangenomen. De fractie van GroenLinks kwam met een initiatiefvoorstel om de Stemwijzer, de verkiezingseditie van Samenspel, te laten bezorgen door TPG in plaats van mee te zenden met de Woonkrant. Ook dit voorstel werd door het grootste deel van de Raad gesteund. Tenslotte werd donderdagavond 456.360,-- beschikbaar gesteld voor de invoering van de papiercontainer. Hierover leest u meer elders op deze pagina.