Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

24 januari 2006

Apeldoorn - Kop-staartbotsingen

Een 31-jarige automobiliste uit Apeldoorn raakte op maandag (23-01) rond 07.50 uur licht gewond bij een kop-staartbotsing tussen plaatsgenoten op de Deventerstraat ( tussen de Stationsstraat en de Vlijtseweg). Een 48-jarige automobiliste zag te laat dat de auto's voor haar afremden en botste op de 31-jarige vrouw. Vervolgens ontstond er een sneeuwbaleffect waarbij de twee auto's voor haar ook werden aangereden. Deze auto's werden bestuur door een 54-jarige vrouw en een 42-jarige man. De 31-jarige automobilist klaagde over pijn in haar nek. Alle auto's raakten beschadigd. Op dezelfde dag vond er rond 08.25 uur nog een kop-staartbotsing plaats op de Deventer- straat plaats (tussen de Vlijtseweg en de Regentesselaan). Een 21-jarige automobiliste uit Deventer kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op haar voorgangster, een 29-jarige vrouw uit Schalkhaar. De vrouw uit Schalkhaar had nekklachten. Beide auto's raakten beschadigd.

Apeldoorn - Inbraak bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag (23/24-01) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Sleutelbloemstraat. Het hangslot van het toegangshek werd opgeknipt waarna men met een motorvoertuig tegen de voorpui reed. Door de onstane opening ging men het bedrijf binnen alwaar getracht werd een kluis te openen. Vervolgens werd een vitrinekast opengebroken en nam men twee digitale camera's mee. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Winkeldief en openstaande boete

De politie heeft op maandagmiddag (23-01) een 45-jarige Apeldoorner aangehouden voor diefstal uit een supermarkt aan het Schubertplein. De man was ten tijde van de diefstal in gezelschap van een vrouw. Toen ze werden aangesproken door de bedrijfsleider weigerden ze mee te werken en verlieten het pand. De inmiddels gewaarschuwde politie ging met de bedrijfsleider in de omgeving op zoek waarna het duo werd gesignaleerd en kon worden aangehouden op de Fabianusstraat. Tegen de man die de diefstal van enkele levensmiddelen had gepleegd is een proces-verbaal opgemaakt. De 36-jarige vrouw, eveneens wonende te Apeldoorn, bleek zich niet te hebben schuldig gemaakt aan de winkeldiefstal maar had nog wel 6 dagen gevangenisstraf tegoed. Zij werd ingesloten.

Apeldoorn - Inbraak in kantine In de kantine van een sportvereniging aan de Malkenschoten werd in de nacht van zondag op maandag (23/1) ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden in elk geval twee kratten met lege flessen. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - Portemonnee en sleutels weggenomen

Een 73-jarige Apeldoorner heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee en zijn sleutelbos. De man was maandagmorgen (23/1) rond 11.30 uur aan het werk in de kerk aan de Marconistraat. Opeens zag hij in de keuken van het gebouw een jongeman staan. De man sprak hem aan waarop de jongeman de kerk verliet. Hierna ontdekte de Apeldoorner dat de portemonnee en de sleutels uit zijn jas waren weggenomen. De politie heeft direct de omgeving afgezocht, maar de jongeman werd niet meer aangetroffen. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 18 jaar oud met een verzorgd uiterlijk en een slank postuur. Lengte ca. 1.85 m. Hij droeg een blauw jack met op de voorzijde een witte embleem. Verder droeg hij een blauw petje en een blauwe spijkerbroek. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de diefstal kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Apeldoorn - Jongens geschopt en geslagen

Een 12-jarige jongen en zijn 13-jarige vriend, beiden uit Hoenderloo, werden maandagmiddag (23/1) rond 16.40 uur door onbekende jongens geschopt en geslagen. De twee liepen in het Oranjepark en waren op weg van school naar de bushalte. Hier werden ze aangesproken door twee, voor hen onbekende jongens. Plotseling werden ze geschopt en geslagen. Beide jongens uit Hoenderloo moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Apeldoorn - Man met openstaand vonnis ingesloten

De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige Deventenaar aangehouden en voor 3 dagen ingesloten. De man bleek bij een controle nog in het opsporingsregister te staan terzake een openstaande boete van ruim E 120,- De man had onvoldoende geld ter beschikking om te betalen en is daarop voor 3 vervangende hechtenisdagen ingesloten. Verder kreeg de man nog een boete omdat de APK van zijn auto verlopen was.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --