Gemeente Moerdijk


OPDRACHT LAATSTE DRIE DORPSPLANNEN

Vanwege de goede voortgang van het project dorpsplannen geeft het college van burgemeester en wethouders het externe bureau SGBO de opdracht voor het opstellen van de laatste drie dorpsplannen Zevenbergschen Hoek, Fijnaart en Zevenbergen.

Het doel van de dorpsplannen is om de leefbaarheid in de kernen te verbeteren. Inwoners stellen, met de hulp van SGBO, de dorpsplannen via een aantal bijeenkomsten zelf samen. De dorpsplannen zijn steeds het resultaat van een interactief proces, waarbij de inbreng van inwoners van grote waarde is. Na vaststelling van ieder dorpsplan in de raad wordt het eindresultaat steeds teruggekoppeld met de bewoners door middel van een bewonersbijeenkomst.

De dorpsplannen verlopen volgens planning. Inmiddels zijn de plannen voor Helwijk en Klundert bijna klaar. In januari wordt gestart met het plan voor Zevenbergschen Hoek. Het plan van Fijnaart start in februari.
Beide plannen worden nog voor de zomervakantie afgerond. Het laatste dorpsplan voor Zevenbergen start na de zomervakantie en wordt eind 2006 afgerond. Het totale project dorpsplannen wordt medio 2007 door een eindevaluatie afgerond.

Voor het opstellen van de elf dorpsplannen is door de raad een totaalbedrag van 220.000,- beschikbaar gesteld. Van dit bedrag resteert per 1 januari 2006 nog een restantbedrag van circa 100.000. Voor de afwerking van de lopende plannen Helwijk en Klundert is nog een bedrag nodig van 20.000. De kosten voor de resterende drie plannen is in totaal
45.000. Daarnaast is er nog een bedrag van 10.000 noodzakelijk voor de gebruikelijke bijkomende kosten (bewonersbijeenkomst, zaalhuur e.d.) voor deze laatste dorpsplannen. In totaal moet dus nog rekening worden gehouden met uitgaven ter grootte van 75.000. Binnen het budget is er dus nog voldoende ruimte.