Universiteit Maastricht

24 januari 2006
Nieuwe benoemingen Raad van Toezicht UM
Afscheid voorzitter RvT Sjeng Kremers

Met het afscheid van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht, Sjeng Kremers, krijgt de UM een nieuwe voorzitter en een nieuw lid.
Per 1 februari 2006 wordt Peter Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, de nieuwe voorzitter. Hij was al langer lid. Ad Veenhof, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Wessanen BV, treedt toe als nieuw lid. De komst van beide heren bevestigt de internationale oriëntatie van de Universiteit Maastricht en de verbinding die ze zoekt met grote internationale bedrijven.

Peter Elverding (1948) is afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, met Arbeidsrecht en Organisatiekunde als specialisatie. Na onder andere bij Akzo Chemie Nederland en non-food detailhandelsconcern KBB gewerkt te hebben, begon hij in 1985 bij DSM. Hier vervulde hij diverse directiefuncties tot hij in 1995 toetrad tot de Raad van Bestuur. Sinds 1999 is hij voorzitter van de RvB. Hij bekleedt diverse commissariaten en nevenfuncties. Zo is hij onder andere vice-voorzitter Raad van Commissarissen De Nederlandsche Bank N.V., lid Dagelijks Bestuur Vereniging VNO-NCW en voorzitter Raad van Toezicht SRL - Stichting Revalidatie Limburg.

Ad Veenhof (1947) studeerde economie aan de Universiteit Nyenrode en de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij in 1971 zijn carrière begon bij Philips. Hier bekleedde hij diverse management- en directiefuncties totdat hij in 1996 lid werd van de Groepsraad van Koninklijke Philips Electronics N.V. en Chief executive Officer van Philips omestic Appliances and Personal Care (DAP). Sinds juli 2003 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Wessanen, een grote international op het gebied van voeding. Ad Veenhof is tevens Lid van de Raad van Commissarissen van Nederlands Omroepproduktie Bedrijf nv (NOB).

Bij het afscheid van Sjeng Kremers wordt op woensdag 1 februari stilgestaan met een afscheidssymposium.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom het afscheidssymposium van Sjeng Kremers bij te wonen. Neemt u in dat geval even contact op met Femke Kools, tel. 043-3885230.
Voor meer informatie over de RvT-benoemingen kunt u terecht bij Jeanine Hermans, tel. 043 3883150 , e-mail
Jeanine.Hermans@BU.unimaas.nl
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/