Fontys


Studenten van Fontys en ROC presenteren innovaties

Wat hebben led-lampjes in tapijt, continu zwemmen op één plaats en het roosteren van koffiebonen met elkaar te maken? Het zijn drie voorbeelden van projecten die gepresenteerd worden tijdens het halfjaarlijkse Integrated Product Development Symposium door vierdejaarsstudenten Techniek van Fontys en ROC Eindhoven op donderdag 26 januari.
dinsdag 24 januari 2006 door
Studenten van verschillende technische opleidingen onderzochten de afgelopen maanden voor diverse bedrijven ideeën op realiseerbaarheid en marktpotentie. Zij zochten een technische oplossing en werkte deze uit tot een prototype. De opdrachten lopen uiteen van het ontwerpen van een systeem waarmee buizen onder de grond kunnen worden opgespoord tot een robot die zelfstandig een magazijnstelling kan schoonmaken.

De projecten zijn voor de techniekstudenten een goede voorbereiding op de praktijk, vooral vanwege de samenwerking tussen verschillende disciplines en tussen studenten van verschillend opleidingsniveau. De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer samengewerkt zal worden binnen de beroepskolom. Zo sluit de opleiding beter aan op de praktijk en het bevordert een betere doorstroom van mbo naar hbo.

Het symposium vindt plaats op donderdag 26 januari van 09.00 uur tot 17.00 uur in gebouw R5 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. Na de dagopening zal Walter Kruf van TNO een presentatie houden over rapid manufacturing waarover ook twee groepen studenten hun onderzoeksresultaten presenteren. Daarna zijn de presentaties van andere groepen studenten te zien in diverse parallelsessies. De presentaties zijn in het Engels en de toegang is gratis.