Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

24 januari 2006

Ermelo - Politie zoek automobilist

De politie zoekt contact met een automobilist die op maandag (23-01) rond 19.20 uur betrokken was bij een aanrijding met een fietser op de Horsterweg. Een 15-jarige fietser uit Ermelo kreeg een speels duwtje van een medefietser waardoor hij op het midden van de weg terecht kwam. Op dat moment naderde er een auto met hoge snelheid. De fietser zag geen kans terug te gaan naar zijn eigen weghelft, dus stuurde hij verder naar links waana er een aanrijding volgde. De automobilist stapt uit en vroeg of alles goed was. Toen dat zo was reed hij verder. Uiteindelijk bleek de fiets aanzienlijk beschadigd en hield de fietser er een aantal schaafplekken aan over. De man reed in een donkerblauwe bestelauto. De politie verzoekt de automobilist te reageren via 0900 8844 voor een correcte afhandeling van de aanrijding.

Ermelo - Fietsster licht gewond

Een 19-jarige fietsster uit Ermelo raakte licht gewond bij een aanrijding op maandag (23-01) rond 08.50 uur op de rotonde Putterweg/Hamburgerweg toen ze over het hoofd werd gezien door een 58-jarige plaatsgenoot in een auto. De vrouw werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en werd door de automobilist naar huis gebracht. Fiets en auto raakten niet zichtbaar beschadigd.

Harderwijk - Diefstal uit koeriersbedrijf

In de nacht van zondag op maandag (22/23-01) vond er diefstal uit een koeriersbedrijf aan de Galvanistraat. Door nog onbeknde oorzaak kon men binnen komen. Ontvreemd werden onder meer een bedrijfsauto en alle pakketten. De auto werd door de verdachten achtergelaten in Leusden. De politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk - Mini-bike in beslag genomen. Een 15-jarige inwoner van Harderwijk werd op maandag rond 23.35 uur door de politie rijdend op een mini-bike aangetroffen op het Stationsplein. Gezien de leeftijd van de bestuurder en het feit dat de papieren voor het voertuig niet in orde waren, werd de bike in beslag genomen. In overleg met de officier van justitie zal worden bepaald wat er gaat gebeuren met het voertuig.

Putten - Schoorsteenbrand

Op maandag (23-01) ontstond er rond 17.25 uur een schoorsteenbrand in een woning aan de Veldstraat. De overburen ontdekten de brand en waarschuwden de bewoners. De brandweer had het brandje snel onder controle waardoor meer schade werd voorkomen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --