Gemeente Eindhoven

witruimte
24 januari 2006

Collegebesluiten

Voorstel inzake handvest stadsdeelgericht werken Het college heeft het handvest stadsdeelgericht werken vastgesteld als beleidskader voor het stadsdeelgerichte werken. Aan bod komen onder andere het handvest burgerparticipatie, een nieuw subsidiesysteem en een programma stadsdeelgericht werken 2006.

Van stadsdeelplan tot stadsdeelbarometer
In 2004 zijn de stadsdeelplannen vastgesteld met als doel dat het gemeentelijk aanbod beter op de stadsdeelgerichte vraag kan worden afgestemd. In 2005 is een begin gemaakt met het afstemmen van de signalen uit de stadsdelen met de programmaleiders van de diensten. In overleg met de gemeentelijke diensten is nu een aantal verbeterpunten vastgesteld en in gang gezet betrekking hebbend op de dienstplannen 2006.

Publieksfunctie ICT en Innovatie
Eindhoven onderscheidt zich nationaal en internationaal door de ontwikkelingen op het gebied van ICT in het algemeen en breedbandige glasvezelnetwerken in het bijzonder, passend bij de status van Brainport. Het College heeft daarom besloten om in samenwerking met de Openbare Bibliotheek in de Witte Dame een informatiepunt over ICT en Innovatie in te richten.

Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het voor een breed publiek zichtbaar maken van technologie in het algemeen en ICT/breedband in het bijzonder. Het informatiepunt draagt eraan bij om de Brainport tastbaar en concreet te maken voor de eigen inwoners. Naast permanente publieksinformatie over de lokale ontwikkelingen realiseert het informatiepunt op verzoek gerichte presentaties aan bijvoorbeeld verenigingen, organisaties en instellingen die meer willen weten over de relevante ICT-ontwikkelingen in Brainport Eindhoven.

Bij de inrichting en exploitatie wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die is opgedaan bij het inmiddels gesloten Kenniswijk bezoekerscentrum. Het informatiepunt zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal beschikbaar zijn. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven