Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 januari 2006

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding dat een viertal mannen pogingen deed een woning aan het Narcissenveld binnen te dringen. De bewoonster en haar kleinzoon waren inmiddels de woning gevlucht. De politie was 7 minuten later ter plaatse, maar trof de mannen niet meer aan. Zowel de voordeur als de achterdeur vertoonde braaksporen. Uiteindelijk is de portemonnee van de kleinzoon gestolen, waarin zich een gering geldbedrag bevond. Hoewel de politie nog een speurhond heeft ingesteld, konden de mannen niet meer achterhaald worden.

Politie houdt tweetal aan met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Een 14-jarige en een 18-jarige inwoner uit het Belgische Antwerpen zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden. Het tweetal werd door de politie gesignaleerd toen zij achter een elektriciteitshuisje aan het blowen waren. Bij controle bleek het stel in hun rugzak in totaal 125 gram softdrugs aan. Beide verdachten zijn aangehouden op de Antwerpsestraatweg en voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Maandag is een woning aan de Bergrand in de loop van de dag bezocht door het dievengilde. Een slaapkamerraam op de eerste verdieping werd geforceerd, waarna men vanuit de woning een DVD-speler heeft meegenomen.

Politie houdt dronken automobilist aan

ROOSENDAAL: Een 38-jarige man uit Roosendaal is dinsdagmorgen kort voor 2.00 uur aangehouden aan de Strausslaan, omdat de man te veel alcohol had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 315 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en kan een bekeuring tegemoet zien.

Diefstal autoambulance

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag werd een autoambulance gestolen, die geparkeerd had gestaan aan de President Kennedylaan. De witte Mercedes 410 D-X1 (kenteken: VJ-55-HF) is door de politie internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Jan Vermeerlaan. Tussen 10.30 en 12.30 uur zijn 629 voertuigen de controle gepasseerd. 10 overtreders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur. Alle bestuurders kunnen een bekeuring thuis verwachten.

Auteur: Manon Ostendorf