Time : 4:46:26 PM
Date : Tuesday, January 24, 2006
Sender Name: Korean Motor Company nv

TEST-AANKOOP: Hyundai-rijders meest tevreden over hun garage

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft 3.000 Belgen ondervraagd over de tevredenheid van hun wagen en hun garage. Uit dit onderzoek blijkt niet alleen dat Hyundai erg goed scoort qua betrouwbaarheid, Hyundai-rijders zijn ook het meest tevreden over hun dealer.

Samen met haar Europese zusterorganisaties heeft Test-Aankoop een onderzoek gevoerd in 5 Europese landen, naar de klantentevredenheid van automobilisten. Daarbij werden ook bijna 3.000 Belgische chauffeurs ondervraagd, en wel over 157 verschillende modellen. De ondervraagden gaven een gedetailleerd beeld van de problemen die hun wagen ondervond sinds hij in gebruik werd genomen, en er werd ook gepeild naar de tevredenheid van de bestuurders voor wat betreft het onderhoud van hun voertuig.

Hyundai betrouwbaarheid nogmaals bevestigd
Qua betrouwbaarheid bevestigt het onderzoek de uitstekende reputatie van Hyundai. Het Koreaanse merk behaalt een (gedeelde) vierde plaats, vóór de Europese merken. In vergelijking met vorig jaar, klimt Hyundai overigens maar liefst 3 plaatsen in het eindklassement, wat het duidelijke bewijs is dat de blijvende inspanningen van de constructeur op het vlak van kwaliteit vruchten afwerpen.

Beste dealertevredenheid
Uit het uitgebreide onderzoek dat Test-Aankoop heeft gevoerd, is ook gebleken dat 79,4% van de Belgen ook na de garantieperiode trouw blijft aan een garage van het merk zelf. Voor alle Hyundai's biedt de Belgische invoerder een totale garantie aan van 3 jaar, ZONDER kilometerbeperking. Vooral dat laatste is eerder een uitzondering in de markt.

Nog volgens Test-Aankoop komen de garages van Hyundai als beste uit de enquête op het vlak van klantentevredenheid. Met een score van 9,2 op 10 laat Hyundai Toyota, Honda en Mazda achter zich. Over het algemeen werden de hoogste scores behaald voor de nette staat waarin de wagen na een onderhoud wordt afgeleverd en de vriendelijkheid en het onthaal.

Het Hyundai dealernet in België telt momenteel 92 dealers.

Voor meer info:
WIlliam Meerschaut
(03/450.06.88)