Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker 8 helemaal af met FileMaker Mobile 8

Draagbare databasesoftware biedt serversynchronisatie en zes kant-en-klare oplossingen

Utrecht, 24 januari 2006 ­ Met de komst van de draagbare versie van FileMaker Pro, FileMaker Mobile 8, is de 8-serie helemaal compleet. FileMaker Mobile 8 is speciaal ontwikkeld voor Palm OS- en Pocket PC-zakcomputers zodat gebruikers hun hele database gewoon mee kunnen nemen. FileMaker Mobile 8 maakt het mogelijk om de database te synchroniseren met FileMaker Server 8 en FileMaker Server 8 Advanced. Vorige versies konden dat alleen met desktopdatabases.

"FileMaker Mobile 8 komt tegemoet aan de toenemende vraag van grote werkgroepen om informatie te delen", zegt Ryan Rosenberg, vice president marketing en services, FileMaker. "Zes nieuwe kant-en-klare oplossingen maken het makkelijk om direct aan de slag te kunnen", zo voegt Rosenberg toe. "FileMaker biedt een groeiend aantal pasklare oplossingen. Deze bieden voor elk wat wils, van adviseur tot farmaceut, van verkoper tot docent."

FileMaker Mobile 8 werkt met het besturingssysteem Palm Treo 650 en zakcomputers die zijn uitgerust met andere versies van het Palm- of Windows Mobile-besturingssysteem. FileMaker Mobile 8 biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel eenvoudige, als complexe desktoptoepassingen op hun computertjes mee te nemen. FileMaker Mobile 8 is ook te gebruiken bij voorraadbeheer in combinatie met streepcode-scanners. Gebruikers kunnen hun gegevens van de desktop overzetten naar een of meer zakcomputers. Dankzij de twee-wegssynchronisatie kunnen gebruikers eenvoudig gegevens invoeren en raadplegen.

Noviteiten FileMaker Mobile 8
FileMaker Mobile 8 heeft de volgende kenmerken:


- Synchronisatie met gedeelde databases zodat het nu ook mogelijk is om gegevens te synchroniseren met databases die draaien op FileMaker Server.
- Databases op zakcomputers kunnen gesynchroniseerd worden met de volgende FileMaker-producten: FileMaker Pro 7, FileMaker Developer 7, FileMaker Pro 8, FileMaker Pro 8 Advanced, FileMaker Server 8 en FileMaker Pro 8 Advanced (ook de runtime-versies) en FileMaker Server 8 Advanced.
- Zes nieuwe klant-en-klare oplossingen die zijn ontwikkeld om direct aan de slag te kunnen. Het betreft oplossingen voor relatiebeheer, activabeheer, onderzoeksnotulen, studentendossiers, filmbibliotheek en ontvangstbeheer.

Prijs en beschikbaarheid
FileMaker Mobile 8 heeft een adviesverkoopprijs van ¤ 69,00 (exclusief BTW). Gebruikers van FileMaker Mobile 7 en FileMaker Mobile 2.1 kunnen FileMaker Mobile 8 voor ¤ 19,00 downloaden van de website http://delta.filemaker.com/. Speciale licenties zijn ook mogelijk. Een overzicht van de systeemvereisten is te vinden op www.filemaker.nl/products/fmm/tech_specs.html.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland
Ive Defaix
e: ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
e: marije@publiekswerk.nl t: (020) 486 21 39