Gemeente Delft B&W akkoord met de introductie van de Delftse Speelstraatregeling

Kind zijn en buiten spelen, dat hoort bij elkaar. Ook door de toename van verkeer is het minder vanzelfsprekend dat kinderen veilig op straat kunnen spelen. Permanente speelplekken zijn echter lastig te realiseren. In het netwerk Childfriendly Cities, waarin Delft een actieve rol speelt, is de Speelstraat als uitstekend alternatief gelanceerd. Het college van B&W is akkoord met de introductie van de Delftse Speelstraatregeling per 1 maart 2006. Met de introductie van de Speelstraat winnen kinderen terrein terug om buiten te kunnen spelen.

In een speelstraat wordt doorgaand verkeer tegengehouden en kan de straat helemaal gebruikt worden om vrij te spelen. Bewoners kunnen samen een aanvraag indienen om hun straat als speelstraat te gebruiken.. Dit kan voor minimaal vier keer en maximaal acht keer per jaar, van maart tot november, op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00.

Een straat kan Speelstraat worden als 50 procent van de huishoudens de aanvraag om hun straat als Speelstraat te gebruiken ondersteunt. De gemeente toetst die aanvraag en na goedkeuring wordt een vergunning verleend. Ook stelt de gemeente de benodigde hekken en borden beschikbaar om de straat af te sluiten. Twee of drie straten kunnen ook samen een aanvraag indienen voor een Speelstraat in één van die straten. Dit is vooral interessant voor een straat die zich er niet voor leent om de Speelstraat te zijn. Want helaas kunnen niet alle straten in aanmerking komen om als speelstraat gebruikt te worden.

Informatie over de procedure en het aanvraagformulier Speelstraat kan via www.gemeentedelft.info (via de knop wonen en de wijk) worden gedownload of telefonisch aangevraagd via het secretariaat Wijkzaken van de gemeente Delft: 015-219 7123.



Gemeente Delft