Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

24 januari 2006

Onderwerp: verwarde man zet gaskraan open

De politie en brandweer Zutphen zijn dinsdagmiddag in allerijl uitgerukt naar een woning aan de Spittaalderkamp waar de 47-jarige bewoner de gaskraan open had gezet. Hij werd door agenten uit z'n woning gepraat en is voorlopig in het politiebureau ondergebracht.

De verwarde man belde rond 15.45 uur via 112 de brandweer en meldde zijn daad. Terwijl hij met de centralist in gesprek was, werden de plaatselijke brandweer en politie naar diens woning gestuurd. De omgeving werd afgezet en de agenten wisten de man naar buiten te praten. Hier werd hij aangehouden en naar het politiebureau over-gebracht.

Uit onderzoek door de brandweer bleek, dat de man inderdaad alle pitten van zijn gasfornuis had opengedraaid. Op het moment van optreden door de hulpverlenings-diensten was er nog geen ontploffingsgevaar aanwezig.

De omwonenden, die in eerste instantie niet meekregen wat er gebeurde, zijn nadien geïnformeerd over de hulpverleningsinzet. Zij hebben ook het telefoonnummer van het Bureau Slachtofferhulp gekregen, voor mogelijke begeleiding.

De man blijft voorlopig op het politiebureau.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --