2e persbericht van dinsdag 24 januari

Eindhoven, 24-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten winkeldiefstal aangehouden

Op aangeven van een getuige hield de politie dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur in de Ten Hagestraat twee mannen aan. Het gaat om een 28-jarige Eindhovenaar en een 29-jarige man uit Weert aan. Ze worden verdacht van het stelen van kleding. Kort voor hun aanhouding zag een getuige dat een van hen een jas stelen. De jas zou in de Hermanusboexstraat buiten op straat aan een kledingrek hangen. Op basis van een signalement kon de politie de twee even later aanhouden. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 34 keer door rood rijden

Dinsdag hield de politie in diverse straten in het stadsdeel Woensel een verkeerscontrole. De meeste overtredingen waren er voor fietsers en automobilisten die door rood reden. In totaal vierendertig maal. Twaalf fietsers kregen een bekeuring omdat ze hun fietsverlichting niet aan hadden. Er werden ook verbalen geschreven voor het niet dragen van de autogordel (7x) en niet handsfree bellen (5x). Gecontroleerd werd er in de volgende straten: Sterrenlaan, Avignonlaan, Grebbeberglaan, Broodberglaan, Mercuriuslaan en in het Winkelcentrum Woensel.


- Tijdens een verkeerscontrole op de Meerveldhovenseweg en de Stratumsedijk reden dinsdag negen voertuigen door rood licht. De bestuurders krijgen hiervoor een bekeuring.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Dinsdagmorgen tussen 9.20 en 11.10 uur zijn op de Burgemeester van Hoofflaan 988 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Vijftig voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Mierlo: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 9.30 en 12.15 uur vond er op de Industrieweg een snelheidscontrole plaats. Van de 625 gepasseerde voertuigen reden er 36 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Westerhoven: Man aangehouden voor diefstal kentekenplaat

De politie hield dinsdagmiddag omstreeks 13.00 uur op de Lange Akkers een 20-jarige man uit Bergeijk aan. Hij wordt verdacht van het stelen van een kentekenplaat. De diefstal vond in de ochtend plaats. De verdachte stal de kentekenplaat van een personenauto die geparkeerd stond op de Lange Akkers. Een alerte getuige zag dat de man iets onder zijn kleding verstopte en vervolgens wegreed in een personenauto. De getuige zag direct daarop dat van de auto van een collega de kentekenplaat gestolen was. Hij kon de politie een duidelijke omschrijving geven van de verdachte en van diens auto. Op basis van deze informatie, wist de politie de man even later aan te houden.