Ordina Beheer NV

Ordina wikkelt overname Vertis en Magentis af

In vervolg op de op 28 september 2005 getekende intentieverklaring, heeft Ordina vandaag de overname van het volledige aandelenkapitaal in Vertis B.V. en Magentis B.V. afgerond.

Vertis is sterk gespecialiseerd in Oracle-technologie, zowel voor de ontwikkeling van maatwerkoplossingen als op het gebied van Oracle E-Business Suite, de pakketoplossing van Orcale. Daarnaast is Vertis actief met oplossingen op de terreinen business intelligence en industriële automatisering. Magentis is volledig gespecialiseerd in SAP. Ook worden zowel op het gebied van Oracle als SAP door Vertis en Magentis ontwikkelde toepassingen beheerd en onderhouden op basis van meerjarige overeenkomsten. Vertis realiseert een belangrijk deel van haar omzet in de overheidsmarkt (zowel centraal als decentraal) en heeft meerdere oplossingen voor heffingen en inningen bij onder meer waterschappen en gemeenten.

Vertis en Magentis hebben over 2005 een omzet gerealiseerd van circa EUR 30 miljoen. Vertis en Magentis zijn in 2005 fors gegroeid en hebben thans meer dan 350 medewerkers in dienst. Door deze acquisities is Ordina in omvang en kwaliteit de nummer 1 in Nederland op het gebied van Oracle.

De koopsom wordt volledig in contanten voldaan. Een deel van de koopsom is gebaseerd op een earn out regeling die afhankelijk is van het resultaat van Vertis en Magentis in 2006 en zal derhalve pas in het eerste kwartaal van 2007 worden betaald. De resultaten van Vertis en Magentis zullen met ingang van het moment van overname worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van Ordina.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.400 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.



Ordina Beheer NV