Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 24 januari 2006, 9.30 uur

Deze vergadering gaat niet door. De eerstvolgende vergadering is op dinsdag 31 januari.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 25 januari 2006, 9.30 uur

De commissie bespreekt de evaluatie van de verzelfstandiging van het Gemeentelijk Havenbedrijf, die eerder in een raadsvergadering was toegezegd. Er is bij deze korte evaluatie gekeken of de beoogde doelstellingen zijn bereikt. Daarna buigt de commissie zich over het voornemen van het college om te onderzoeken of het mogelijk is om het huidige Ahoy Rotterdam te splitsen in een onderdeel Vastgoed en een onderdeel Exploitatie. Doel is om het exploitatiedeel mogelijk te kunnen privatiseren. Tenslotte zal de commissie de actuele stand van zaken met betrekking tot de Entrepothaven in de Kop van Zuid bespreken.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 25 januari 2006, 14.00 uur

De commissie behandelt de tijdelijke knelpuntenregeling ID-banen. Inmiddels is bekend hoe het beschikbare subsidiebedrag verdeeld is over instellingen die een beroep hebben gedaan op de knelpuntenregeling. Verder worden de bevindingen over de Voedselbank Rotterdam in een rapport van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid besproken. Tenslotte buigt de commissie zich over de evaluatie van Thuis Op Straat, een onderzoek naar Jeugd en Buitenruimte. Hierin worden ook drie scenario's voor een vernieuwde Thuis Op Straat gegeven.

Commissie voor Middelen

Donderdag 26 januari 2006, 9.30 uur

De commissie bespreekt de collegenota over Inkoop en Aanbesteding. De nota gaat in op de wijze waarop binnen het concern van de gemeente Rotterdam diensten en producten worden ingekocht en aanbesteed. De nota is kaderstellend van aard.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening

Donderdag 26 januari, 13.00 uur, SH105

De commissie bespreekt in haar vergadering diverse antwoorden van het college op de eerder gestelde vragen, onder andere over onregelmatigheden in de administratieve afrekening bij de Stichting Algemeen Internaat Schipperskinderen en over de verantwoording van buitenlandse dienstreizen. Daarnaast zal het evaluatierapport naar het verloop van het verantwoordingsproces naar verwachting definitief worden vastgesteld. In het rapport worden diverse inhoudelijke onderwerpen behandeld, die bij de rekening 2004 een rol hebben gespeeld. Ook worden in het in het rapport aanbevelingen gedaan over een snellere behandeling van jaarstukken in de toekomst.

Commissie voor Cultuur en Sport

Donderdag 26 januari 2006, 14.00 uur

De commissie behandelt het burgerinitiatief over de verplaatsing van het beeld De Verwoeste Stad' van Zadkine. Daarna wordt de wijziging van de landelijke cultuurnotasystematiek besproken. De commissie zal zich, in aanwezigheid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, buigen over de reactie van de wethouder op de herijking en de gevolgen voor het Rotterdams cultuurbeleid.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 26 januari 2006, 19.30 uur

Professor P.E.W.M. Tops, van de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur (Universiteit van Tilburg) geeft een presentatie over bewonersparticipatie bij het samenstellen van de veiligheidsindex. Verder wordt de brief van het college over de Pauluskerk besproken. Daarbij komen ook de nieuwe locaties voor dag- en nachtopvang aan de orde.

Bron: Griffie, 18-01-2006