Gemeente Maassluis

Dukdalf en Maasdelta Maassluis ondertekenen schoonmaakovereenkomst

Dukdalf, de sociale werkvoorziening van de Gemeente Maassluis, en Maasdelta Maassluis hebben besloten een schoonmaakovereenkomst aan te gaan. Per januari 2006 verricht Dukdalf schoonmaakdiensten voor Maasdelta in Maassluis Oost. De overeenkomst wordt dinsdag 24 januari a.s. officieel ondertekend door wethouder J. de Visser van de Gemeente Maassluis (portefeuillehouder Dukdalf) en vestigingsmanager J. Mayer van Maasdelta Maassluis.

In de overeenkomst is vastgelegd dat Dukdalf, voor een periode van tenminste drie jaar, wekelijks schoonmaakwerkzaamheden zal verrichten in het trappenhuis, de lift en liftopbouw en de entreehal van de vijf galerijflats in Maassluis Oost. Dukdalf waarborgt dat de geleverde diensten van hoge kwaliteit zijn. Daarbij zijn bruikbare afspraken gemaakt met Van Asten Schoonmaak & Onderhoud, het schoonmaakbedrijf dat reeds werkzaam is in de complexen van Maasdelta Maassluis. Van Asten is graag bereid om Dukdalf ondersteuning te bieden bij specialistische werkzaamheden. Bij behoefte aan extra mankracht kan Van Asten een beroep doen op Dukdalf. De bedrijven zijn elkaar op deze manier goed van dienst.

Dukdalf, de Gemeente Maassluis en Maasdelta Maassluis zijn bijzonder verheugd over de schoonmaakovereenkomst, omdat hiermee een belangrijke bijdrage geleverd wordt aan de sociale werkvoorziening in Maassluis. Op dit moment biedt Dukdalf, aan meer dan 240 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een dienstverband. Ongeveer driekwart van het personeelsbestand is werkzaam in het campingbedrijf, dat ook de komende jaren een belangrijke tak van Dukdalf blijft. Daarnaast detacheert Dukdalf mensen bij de Gemeente Maassluis, andere overheidsinstellingen en het vrije bedrijf. De levering van schoonmaakdiensten vormt hierop een interessante uitbreiding. Dukdalf, Van Asten Schoonmaak & Onderhoud en Maasdelta Maassluis zullen de komende tijd de mogelijkheid tot verdere samenwerking bespreken.