Gemeente Weert

12 januari 2006

Dinsdag 24 januari a.s.

JONGERENRAAD WEERT GAAT ONLINE OP WWW.JONGERENRAADWEERT.NL

Met een speciale openingshandeling zal wethouder Jan Peeters (voor o.a. welzijn en maatschappelijke zorg) dinsdag 24 januari a.s. officieel de website van de Weerter jongerenraad de lucht insturen. Deze handeling vindt plaats tijdens een bijeenkomst die om 20.00 uur begint in de raadzaal van het stadhuis aan de Beekstraat. Tijdens die bijeenkomst ontvangen ook de winnaars van de logowedstrijd, leerlingen van Het Kwadrant en het Bisschoppelijk College, hun prijs. De bijeenkomst is openbaar en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

Communicatie
Wil de jongerenraad weten hoe hun achterban denkt en waar jongeren in Weert behoefte aan hebben dan kun je niet zonder website. Het medium om jongeren te bereiken! Voordat de website ontwikkeld kon worden moest de jongerenraad eerst de eigen organisatie opbouwen, zich oriënteren op hun eigen taken en de werkwijze van de gemeente. Nu is de jongerenraad klaar om zich via de website aan de buitenwereld te presenteren. Een site met een eigen uitstraling compleet met het nieuwe logo. De jongerenraad is een zelfstandig orgaan en dus zelf verantwoordelijk voor de site. De leden van deze raad hopen van de site een virtuele hangplek te kunnen maken voor alle jongeren van Weert. En bovendien samen met hen de site uit te bouwen tot de "vetste" site van het land.

Slogan gezocht!
De eerste opdracht aan de jongeren is het kiezen van de beste slogan. De leden van de jongerenraad hebben zelf slogans bedacht. De drie beste zijn nu op de website geplaatst en aan de bezoekers wordt gevraagd hun stem uit te brengen. De winnende slogan zal straks op het promotiemateriaal van de jongerenraad gebruikt worden.

Oprichting
De jongerenraad, waarin jongeren uit Weert zitting hebben, is een bestuurlijk adviesorgaan dat op 19 april 2005 door wethouder Peeters werd geïnstalleerd . Met een speciaal gemaakte rap zorgde hij voor een spraakmakende start. Zowel de tekst als de foto van de rappende wethouder zijn op de nieuwe website te zien.

Samenstelling
De Weerter jongerenraad bestaat momenteel uit 30 jongeren: 10 jongens en 20 meiden. De samenstelling is zeer gevarieerd. De leeftijd varieert van 12 tot en met 18 jaar. Twaalf van de zestien Weerter wijken en dorpen zijn vertegenwoordigd.

Noot voor de pers,

Gemeente Weert