Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 17 januari 2006, no. 14

Gratis bijeenkomsten voor mantelzorgers

Creatieve koffie bijeenkomsten in 2006

In het nieuwe jaar gaat Steunpunt Mantelzorg Verlicht van start met een frisse serie Creatieve Koffie bijeenkomsten voor mantelzorgers. Onder het motto âCreatieve Koffie, daar neem je wat van meeâ is een aanbod samengesteld, variërend van werken met je handen tot een wandeling. Om zoveel mogelijk mantelzorgers in de gelegenheid te stellen deel te nemen, wordt ieder thema als vanouds op twee middagen aangeboden. De eerste bijeenkomsten onder de titel âGeschiedenis in een lapje stofâ vinden plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 januari aanstaande.

Mantelzorgers gaan onder begeleiding van Ineke Snel aan de slag met stof.
De bijeenkomsten zijn van 13.30 tot 15.30 uur en vinden plaats in het gebouw van
de ETKB, Schalmstraat 2B te Eindhoven. Voor één van beide dagen kunnen mantelzorgers zich opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht te Eindhoven telefoon 040-2384579 of via info@mantelzorgverlicht.nl.

Ineke Snel is al een goede bekende voor de mantelzorgers en gespecialiseerd in
het verbinden van voorwerpen of materialen met de persoonlijke geschiedenis van mensen. Deelnemers wordt gevraagd om verschillende lapjes katoenen stof of (oude) kleding mee te nemen die een speciale herinnering of betekenis voor hen hebben. Dit materiaal wordt die middag verwerkt tot een verrassend resultaat.

Alleen voor mantelzorgers
Deze activiteit is alleen bedoeld voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die de zorg van een naaste op zich genomen hebben. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Verlicht ontspannende bijeenkomsten voor mantelzorgers. Ook voor informatie en advies of met vragen op het gebied van mantelzorg kan men bij het steunpunt terecht. Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht is een activiteit van de GGD Eindhoven.

Voor het jaaroverzicht van activiteiten kunnen mantelzorgers de folder 2006 aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht tel. 040-2384579 of info@mantelzorgverlicht.nl
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven