Time : 10:00:32 AM
Date : Friday, January 20, 2006
Sender Name: CTB

HKH Prinses Mathilde opent BTC-tentoonstelling: "Mali. Decentralisatie en culturele diversiteit"

Op dinsdag 24 januari bezoekt HKH Prinses Mathilde de tentoonstelling "Mali. Decentralisatie en culturele diversiteit", waarop Belgische ontwikkelingsprojecten in Mali en kunstvoorwerpen uit het Nationaal Museum van Bamako en uit het Etnografisch Museum van Antwerpen worden tentoongesteld. Prinses Mathilde zal bij deze gelegenheid Ousmane Sy, winnaar van de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkelingswerk (2004-2005), opnieuw ontmoeten. Voorts neemt de Prinses deel aan een werkvergadering waarin ze zich zal buigen over de verschillende BTC-projecten in Mali. Bijzondere aandacht zal hierbij gaan naar decentralisatie en democratisch bestuur.

Bij deze gelegenheid en in aanwezigheid van Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker stelt BTC ook haar nieuwste publicatie voor: "Democratisch bestuur ten dienste van ontwikkeling". 'Good governance' (goed bestuur) is een nieuw kerngebied van ontwikkelingssamenwerking. Het komt aan bod via thema's als justitie, overheidsadministratie, decentralisatie, overheidsfinanciën of nog de plaats van de vrouw. Deze worden geïllustreerd door BTC-projecten en door getuigenissen van experts en partners.

Praktische inlichtingen:

Tentoonstelling Mali. Decentralisatie en culturele diversiteit Wanneer: Dinsdag 24 januari om 10.15 uur
Adres: BTC, Hoogstraat 147 -1000 Brussel

Overeenkomstig het verzoek van de persdienst van het Koninklijk Paleis krijgen alleen journalisten met een perskaart en een geldige inschrijving toegang tot de tentoonstelling en de persbriefing.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij
guido.couck@btcctb.org,
of telefonisch op het nummer 02/505 37 01.


-- einde van het persbericht --

OMTRENT BTC

BTC is het Belgisch agentschap voor ontwikkelingssamenwerking. Als openbare dienstverlener steunt BTC, in opdracht van de Belgische federale regering, en meer bepaald van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, de ontwikkelingslanden in hun strijd tegen armoede en voor duurzame ontwikkeling. Dankzij haar expertise op het terrein voert BTC ook opdrachten uit voor rekening van andere nationale en internationale organisaties die werken aan duurzame menselijke ontwikkeling.

Persdienst:
Guido Couck
T 02 505 37 01
F 02 502 98 62
E guido.couck@btcctb.org
www.btcctb.org.

URL: http://www.btcctb.org Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL