Ingezonden persbericht



---



Persbericht
Aantal pagina's: 1

2006 veelbelovend gestart voor Punch Technix' divisie RMS Verkoop van de nieuwe multiboxmelkrobot TITAN is een succes

Vijfhuizen, Nederland ­ 24 januari 2006 ­ Punch Technix nv ('Punch Technix') en zijn divisie RMS (Robot Milking Solutions) melden dat de verkoop van de nieuwe multiboxmelkrobot TITAN succesvol verloopt.

In het totaal werden er sinds september 2005 niet minder dan 83 melkboxen, verdeeld over 33 systemen, verkocht. Dat is een absoluut record en meer dan de totale verkoop van het hele vorige boekjaar (juli 2004 - juni 2005). Tijdens de afgelopen maanden werd extra aandacht besteed aan de uitbouw en ondersteuning van het Europese verkoopsnetwerk van RMS, maar voor de markt is vooral de introductie van de nieuwe melkrobot een duidelijk signaal geweest. In nagenoeg alle landen waar de Punch Technix divisie RMS actief is kent de verkoop van de TITAN succes. Dat is het geval in met name Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Vanaf 2006 verkoopt RMS enkel nog TITAN-systemen.

De TITAN-melkrobot is een zogenoemd multiboxsysteem: hij bevat meerdere melkplaatsen (melkboxen) zodat met één enkele melkrobot meerdere koeien tegelijkertijd gemolken kunnen worden. Eén melkplaats van de TITAN is te vergelijken met een traditioneel monoboxsysteem zoals de meeste concurrenten aanbieden. RMS focust volledig op het multiboxsysteem en heeft modellen met 2 tot 5 boxen in zijn gamma. De 5-box versie is enig in zijn soort en meteen de melkrobot met de grootste capaciteit ter wereld. Hij werd vorige week voor het eerst getoond op Agromek, de internationale landbouwbeurs in Denemarken. Van deze 5-box versie werden er al drie verkocht.

De sterk toegenomen verkoop bewijst dat de strategie van RMS om uitsluitend te focussen op de middelgrote en grote veehouders werkt. Veehouders met meer dan 70 koeien zijn inderdaad gebaat met een multiboxsysteem omdat de investering en kostprijs per kg melk met een dergelijk systeem het laagst blijken te zijn. Bovendien kan men gemakkelijk van een 2-box naar een 3-box, of van een 4-box naar een 5-box doorgroeien. Het TITAN-multiboxsysteem laat de veehouder dus toe om op een flexibele en rendabele manier te groeien.

Directie en commissarissen
Punch Technix nv

Voor meer informatie
Punch Technix nv en RMS ­ De heer M. Maes ­ Secretaris Generaal ­ Tel.: +31 (0)23 558 9050

Over Punch Technix
Punch Technix combineert jarenlange ervaring en geavanceerde productietechnieken met een strategische geografische aanwezigheid en is daardoor de ideale partner voor de ontwikkeling en productie van apparatuur en machines voor toonaangevende leveranciers uit de agro-food industrie, de grafische industrie, de medische industrie en diverse andere sectoren. Ontwikkeling en engineering zijn gevestigd in Nederland, ondersteund door een ultramoderne productiefaciliteit in Namestovo, Slowakije. Daarnaast is Punch Technix actief onder eigen merknamen: onder het label RMS produceert de groep automatische melksystemen voor de grote en middelgrote melkveehouderijen. Punch Technix is genoteerd aan Euronext Amsterdam (PNX) en maakt deel uit van de Punch-groep.

Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op www.punchtechnix.com.

Persbericht 24012006 Punch Technix blz 1/1


---- --