Partij van de Arbeid


Persbericht PvdA


Almere, 23 januari 2006


Partijbestuur PvdA benoemt voorzitters commissies Kandidaatstelling Tweede Kamer en Verkiezingsprogramma 2007


Het partijbestuur van de Partij van de Arbeid heeft op 23 januari tijdens haar vergadering in Almere de voorzitters benoemd voor de commissie Kandidaatstelling Tweede Kamer en voor de commissie Verkiezingsprogramma 2007.


De commissie Kandidaatstelling Tweede Kamer wordt geleid door Jeltje van Nieuwenhoven en Marjet van Zuijlen, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter.


Jeltje van Nieuwenhoven was, met een korte onderbreking, van 1981 tot 2004 lid van de Tweede Kamer. Van mei tot half november 2002 was zij fractievoorzitter van de PvdA Tweede-Kamerfractie. Van Nieuwenhoven is thans werkzaam als gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.


Marjet van Zuijlen was van mei 1994 tot 2000 lid van de PvdA Tweede-Kamerfractie. Daarvoor was zij onder andere werkzaam als recruitment officer bij KPN. Zij is momenteel werkzaam als directeur Corporate Strategy and Public Affairs bij Deloitte.


Paul Depla is door het partijbestuur benoemd als voorzitter van de commissie Verkiezingsprogramma 2007. Depla is vanaf februari 2000 wethouder in Nijmegen.


Met de voorzitters zal de verdere personele bezetting van de beide commissies worden vormgegeven.